Nyhet

Maria Elin Olssons mästerskapsförbannelse

Maria Elin Olsson stod i VM-final i igår. Skulle hon äntligen få sitt efterlängtade guld som hon saknade i samlingen efter att ha tagit sig till VM-final vid två tidigare tillfällen, men fallit på målsnöret och kommit hem med ett silver. Skulle den extra dagens vila ge henne optimala förutsättningar att slå den stentuffa vitryskan …

Maria Elin Olsson stod i VM-final i igår. Skulle hon äntligen få sitt efterlängtade guld som hon saknade i samlingen efter att ha tagit sig till VM-final vid två tidigare tillfällen, men fallit på målsnöret och kommit hem med ett silver. Skulle den extra dagens vila ge henne optimala förutsättningar att slå den stentuffa vitryskan som tagit VM-guld tidigare vid två tillfällen?

Svaret blev tyvärr, inte den här gången heller. Alena Muratava var precis så rutinerad och tuff som man befarade. Maria Elin Olsson gjorde kanske en av sina bästa matchen någonsin i kvartsfinalen, men formen tycktes vara bortblåst i finalen och Muratava tog hem segern. Kanske spelade mästerskapsnerverna in och minnet av två tidigare finalförluster gjorde sig påmind. Kanske var det rapporterna om vilken best motståndaren var och att hon slagit ut vår egen Madeleine Vall i ett tidigare VM och vunnit hela turneringen?

Alena Muratava tog kommandot tidigt i matchen och Maria Elin Olsson hade svårt att komma in i första ronden. Den andra ronden blev lite jämnare och i den tredje och sista ronden forcerade Olsson och kom bättre in med sina kombinationer. Men det räckte inte mot den rutinerade vitryskan.

Maria Elins Olsson blev dock bästa svensk och tog hem ett VM-silver och spädde på den svenska medaljskörden. Det blev ytterligare 3 brons som vi rapporterat om tidigare.

– Det kändes som att VM mer eller mindre var över i och med att jag var ensam kvar och avskedsfesten var dagen innan, skriver Olsson i sin blogg.

Hon konstaterar trots finalförlusten att det ger henne möjlighet att utvecklas.
– Ytterligare några lärdomar rikare. Det som är så häftigt när man åker på såna här resor. Man blir alltid lite lite klokare på sig själv! Det är något jag måste jobba med själv hur jag ska få den att räcka hela vägen utan att påverkas av andra eller omständigheterna.

Om tre veckor väntar VM i Sanshou. Något säger mig att Maria Elin Olssons mästerskapsförbannelse kanske har kommit till ända, att erfarenheterna från VM i kickboxning och revanchsuget efter VM-silvret och hennes vilja att vinna kommer att bära frukt och leda henne till det första VM-guldet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer