Nyhet

Marias hemliga plan ska ta hem guldet

Maria Elin Olsson från Södermalms Shaolin är i VM-final i kickboxning i Sao Paolo, Brazilien och hon möter värsta möjliga motstånd i vitryskan Alena Muratava, som imponerat stort i turneringen, som varit världsmästare såväl i kickboxning och i thaiboxning. En hemlig plan som hon lagt upp tillsammans med coachen Hayes Jemide skall leda henne till det …

Maria Elin Olsson från Södermalms Shaolin är i VM-final i kickboxning i Sao Paolo, Brazilien och hon möter värsta möjliga motstånd i vitryskan Alena Muratava, som imponerat stort i turneringen, som varit världsmästare såväl i kickboxning och i thaiboxning. En hemlig plan som hon lagt upp tillsammans med coachen Hayes Jemide skall leda henne till det efterlängtade VM-guldet.

Fightermag.se tog kontakt med Maria Elin Olsson inför VM-finalen. Hennes finalmotståndare har gått som en slåttermaskin genom turneringen.

Alena Muratava eliminerade turkiskan Kilic i åttondelsfinalen. I kvartsfinal besegrade hon Paraguays Natalie Viveros. I semifinalen mot ryskan Olga Stavrova stötte hon på lite mer motstånd, men hon var för stark tillslut och Stavrova kunde inte hålla emot Muratavas offensiv.

Muratava har ett VM-guld i kickboxning sedan tidigare (2007) och 2011 tog hon VM-guld i thaiboxning efter att bland annat ha slagit ut Madeleine Vall.

Du möter Alena Muratava, som imponerat fram till final. Vad har du för info på henne?
– Jag har hört att hon är väldigt duktig, rutinerad och meriterad. Hon kör mycket raka tekniker och det är alltid farligt.

Har du hunnit studera några av hennes matcher?
– Jag har dessvärre inte hunnit se hennes matcher.

Vad har du för känsla i kroppen idag?
– Kroppen känns utvilad och fräsch och det var nog bra med en dags vila.

Hur tar du hem finalen?
– Jag och Hayes har en plan som förhoppningsvis går hem. Den är dock lite hemlig. Nu är det bara det sista kvar. 6 minuter till!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer