Nyhet

Riksmästerskapet i Brasiliansk Jiu-jitsu läggs ned

Svenska BJJ-förbundet meddelar att man väljer att lägga ner RM i BJJ. Tävlingen har spelat ut sin roll anser BJJ-förbundet, samt att ingen medlemsförening ansökt om att få arrangera RM. ”RM tillkom för att arrangör av SM skulle kunna få fler deltagare och på det viset få en bättre ekonomi i arrangemanget. Då förbundet numera …

Svenska BJJ-förbundet meddelar att man väljer att lägga ner RM i BJJ. Tävlingen har spelat ut sin roll anser BJJ-förbundet, samt att ingen medlemsförening ansökt om att få arrangera RM.

”RM tillkom för att arrangör av SM skulle kunna få fler deltagare och på det viset få en bättre ekonomi i arrangemanget. Då förbundet numera står för SM-arrangemanget i samarbete med Riksidrottsförbundet och Budoförbundet under SM-veckan anser SBJJF att RM spelat ut sin roll. Det finns numera dessutom ett flertal stora och bra arrangerade tävlingar i Sverige där även lägre bälten kan delta. Det som tidigare kallats för veteran-SM utgår även det, då det formellt inte klassas som ett SM.”, skriver Svenska BJJ-förbundet på sin hemsida.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer