Nyhet

Emil Hartsner tecknar ett trematchersavtal med Euro MMA

Emil Hartsner från Frontier MMA i Malmö har skrivit på ett trematchersavtal med danskbaserade Euro MMA. Första matchen kommer att gå den 7 november. Emil Hartsner tävlar i bantamvikt (61,2 kg) och har ett record på 4-0 där senaste vinsten kom mot rutinerade thaiboxaren Martin Akhtar. Sedan dess har Hartsner var på uttagningarna till The …

Emil Hartsner från Frontier MMA i Malmö har skrivit på ett trematchersavtal med danskbaserade Euro MMA. Första matchen kommer att gå den 7 november.

Emil Hartsner tävlar i bantamvikt (61,2 kg) och har ett record på 4-0 där senaste vinsten kom mot rutinerade thaiboxaren Martin Akhtar. Sedan dess har Hartsner var på uttagningarna till The Ultimate Fighter och var en av två svenskar som kom med, men åkte ut och var inte en av de som kom in i huset.

Hartsner har skrivit på för Euro MMA som leds av Carl Otto Knudsen som tidigare varit involverad i European Vale Tudo och Fighter Galla. Senaste galan hade 2000 åskådare och ett TV-avtal med Viasat som gör att matcherna kan ses i hela Norden gör ett avtal med Euro MMA extra attraktivt.

– TUF erfarenheten är guld värd! Nu vet jag vad som väntar! berättar Hartsner.

Vad tar du med dig från erfarenheterna?
– Att gå en match utan optimala omständigheter med all press och ändå prestera, det tar jag med mig från TUF, fortsätter Hartsner.

Är du nöjd med din insats?
– Jag är fruktansvärt självkritik över min prestation och jag tar det som en stor lärdom. Nu kommer allt annat bli enkelt.

Vad anser du skiljer träningen i Sverige jämfört med USA?
– Skillnaden är antal proffs på mattan, vi i Sverige har förmodligen de bästa instruktörerna i världen. I USA är det högre tempo men i Sverige är vi bättre tekniskt.

Var kommer du förlägga din träning inför matchen?
– Jag kommer lägga all min träning på min klubb Frontier MMA i Malmö. Jag är oerhört tacksam och glad att ha mina coacher Bobby Sundel och Fredric Rosenberg.

Hur kommer träningsupplägget att se ut?
– Vi har ändrat lite i träningen så nu blir det andra bullar.

Kan du berätta mer?
– Inga stora saker, fokuserat mycket på den stående biten och på att ta vara på min räckvidd.

Vet du vem du kommer att möta den 7 november?
– Allt var klart med motståndare tills igår då blev han skadad så nu vet jag inget.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer