Nyhet

Mats Nilsson: ”Känner mig riktigt vass nu”

Mats Nilsson är en av Cage Warriors främsta mellanviktare efter vinster mot såväl Tom Speer och Chris Scott. En vinst mot Denniston Sutherland på lördag tar honom ett steg närmare den vakanta titeln i mellanvikt i Cage Warriors. Nedan en intervju med Mats Nilsson som är laddad inför uppgiften.

Berätta om din uppladdning!
– Uppladdningen har gått utmärkt. Fick en match inställd i somras med några dagars varsel. Såklart surt men jag tillgodogjorde mig träningen inför den väldigt väl och det hade jag med mig in i den här uppladdningen. Tog någon vecka ledigt efter den inställda men sen var det igång med grisandet igen. Känner mig riktigt vass nu.

Hur kommer matchen att utspela sig?
– Svårt att sia om hur matchen kommer att utspela sig. Han tar med rutin och slagstyrka in i buren. Inga uppenbara hål i hans game att utnyttja. Tror det ytterst blir en viljans kamp där han som vill och orkar mest tar hem det. Behöver jag säga att jag vill det här otroligt mycket?

Vid vinst, vad väntar i organisationen där du radat upp vinster?
– CW:s mellanviktstitel är vakant och självklart är den av intresse. När jag vunnit på lördag borde jag definitivt vara ett av namnen som diskuteras när den matchen ska läggas.

Hur många kilo har du kvar?
– Just nu har jag 4-5 kg kvar. Så jag ligger i fas. Som vanligt började jag nedgången måndag innan fight (lördag). Så brukar jag väga 87 dagen innan invägning. Ibland räcker ett varmt bad innan sänggående, ibland får jag komplettera med bastu får att justera de sista hektona.

Vad vet du om motståndaren?
– Vet inte så mycket mer om Denniston än det jag sa ovan med rutin och slagstyrka. Något säger mig dock att han verkar vara den typen av man som är mindre intresserad av resultatet och mer intresserad av fighten i sig själv. Kommer från Jamaica men är verksam i England. Fyller 40 i år. Åldern borde vara emot honom men han har en unik förmåga att vara sparsam med sin energi när han fightas.

Vad kan vi förvänta oss för ingångsmusik / spex denna gång?
– Där är en liten plan för entrén. Inget lika spektakulärt som förra gången, men där är en plan. Som ledtråd kan jag säga att det är ganska uppenbart.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer