Nyhet

Gladius MMA och Grappling Academy i gemensam satsning

Gladius MMA och Grappling Academy gör gemensam sak. Klubbarna går samman i satsning mot att bli Sveriges bästa grapplingklubb.

Grappling Academys medlemmar med Paulo Sandsten i spetsen går nu över till Gladius MMA och i samband med detta slipas såväl tävlingsteam som tränarstab till ordentligt, vilket ger hela 22 grapplingpass per vecka.

Jesper Gunnarson, ordförande för Gladius MMA kommenterar satsningen:

– I våras inledde Gladius en nysatsning på BJJ som varit mycket positiv för klubben och utövarna. Nu tar vi ytterligare ett kliv i den satsningen genom detta sammangående. Det ger oss större möjlighet till både kvalitativa och kvantitativa träningar och därmed ökade möjligheter att prestera bra i tävlingar.

Klubben kommer nu att ha närmare 200 grapplers.

– Det blir fler personer på varje nivå i klubben. Den totala kunskapen ökar och så gör också möjligheten till bra träning och sparring. Förhoppningsvis slipar detta utövarna än mer än tidigare.

– Paulo Sandsten, som även kommer att arbeta som instruktör under Andre Galvao och ATOS, har två extra viktiga egenskaper, dels att ligga i framkant på den väldigt snabba teknikutvecklingen inom BJJ och dels att själv ha tävlingsdrivet och på så sätt även stimulera sina elever att tävla. Det är som sagt två väldigt goda egenskaper hos en instruktör i en tävlingssatsande klubb, avslutar Gunnarson.


Intervju med Paulo Sandsten (från Gladius MMA:s hemsida)


Hur känner du kring sammangåendet med Gladius?

– Då jag ser att Sverige måste komma allt längre fram i sin utveckling i grappling, framförallt i den internationella tävlingsscenen så ser jag denna fusion som ett ypperligt tillfälle att frambringa svenskt idrottsliv till en helt ny internationell nivå för både tävling och teknisk utveckling inom brasiliansk jiu-jitsu och submission wrestling.

– Denna fusion av klubbarna ger utövare chansen till att utveckla sig inom tävling som teknik i modern brasiliansk jiu-jitsu som är under ständig prövning och utveckling tack vare tävlings momentet. Med 200 medlemmar, och över 20-talet tränings pass i brasiliansk jiu-jitsu och submission wrestling i större lokaler är potentialen enorm att vi skall frambringa framgångsrika tävlanden i internationella tävlingar inom snar framtid.

Du spenderade sommaren hos Andre Galvao och skall i framtiden arbeta för honom och Atos. Vad betyder det för dig?

– Andre Galvão och Atos har betytt väldigt mycket för mig och min utveckling som både utövare och tränare. Min grappling är på en helt annan nivå tack vare min professor Andre Galvão som hjälpt till inte bara tekniskt utan han har även varit en stor inspirationskälla till mig, vilket många andra stora individer i Atos också varit, som Eduardo Ramos, Davi Ramos, Rafael Mendes, Gui Mendes och många fler som jag haft chansen att träna med och under i Atos.

– Tack vare mina erfarenheter, att jag skall träna under samt instruera i Atos i San Diego, USA från och med nästa år kommer medlemmarna på Gladius MMA att få del av utvecklingen som gör att Atos är en av världens bästa team idag.

Vilka är dina mål med den här satsningen?

– Jag har en passion i mitt liv när det gäller att lära ut. Jag har som mål att frambringa det bästa ur alla mina elever samt att se deras individuella som gruppens utveckling alltid gå framåt, helst inte i samma takt som alla andra sett ur en internationell tävlings perspektiv. Utan mitt mål är att vi skall ligga framför alla andra tekniskt som strategiskt på den internationella scenen.

– Det jag vill ge är mina starka sidor som tränare och individ till alla medlemmar, specifikt det unika tillvägagångssätt jag har till grappling. Jag ser alltid till att ligga i framkant i den tekniska som strategiska delen. Min stil av grappling är modern och tävlingsanpassad, och i och med det är den väl beprövad i tävlingar.

– Mitt personliga tävlingsmål är att bli det bästa jag själv kan bli, vilket för mig är gränslöst, så jag siktar på världstoppen genom att vara en aktivt tävlande på den internationella scenen.

På bild: Galvao till vänster och Sandsten till höger.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer