Nyhet

Troéngs kyla avgör matchen

Rafael Natal må vara från Brasilien och fightas på hemmaplan samt att han gått fler matcher i UFC . Men det som avgör till svenske Tor Troéngs fördel är hans kyla när de möts i en mellanviktsmatch på UFC Fight Night 28 onsdagen den 4 september.

Rafael Natal må vara från Brasilien och fightas på hemmaplan samt att han gått fler matcher i UFC . Men det som avgör till svenske Tor Troéngs fördel är hans kyla när de möts i en mellanviktsmatch på UFC Fight Night 28 onsdagen den 4 september.

Tor Troéng är en komplett fighter, med stark brottning i grunden med bra driv samt ett ständigt förbättrat stående game. Detta såg vi inte minst mot Mats Nilsson i prestigemötet på The Zone FC 10, den 6 maj 2012, då han med kirurgisk precision och fint fotarbete höll matchen stående och kunde ta hem en stabil poängseger.

I den senaste matchen gjorde han processen kort mot Adam Cella på UFC Stockholm den 6 april 2013, då han enkelt tog ryggen efter en miss från Cella och ströp ut honom på en rear naked choke, detta efter 3,11 in i den första ronden.

Just den här Norrländska kylan och effektiviteten i det Troéng gör, gör honom farlig för vem som helst.

På onsdag får därmed Rafael Natal, som för övrigt är lika gammal som Troéng, 30 år, med ett identiskt record på 16-4-1, se upp.

Natal är ingen duvunge då han innehar svart bälte i BJJ (4:e graden) och hoppet står till att matchen utkämpas på marken och att Natal där kan matcha Troéngs kvalitéer och förhoppningsvis få överhanden.

Vi kan förvänta oss en stående match då Troéng har både självförtroendet och en längdfördel och kommer med största sannolikhet hålla matchen där. Han tränar ju på All Stars i Stockholm tillsammans med bland annat Alexander Gustafsson och tränaren Andreas Michael. Den senaste tiden har han laddat upp på Alliance i San Diego.

I förhandstipsen tror oddsmakarna på lätt seger för Natal, då svensken är stor underdog. Kommer svenske Troéng att överraska i Brasilien på onsdag och ta hem vinsten och därmed befästa sin position i UFC:s mellanvikt som en kraft att räkna med?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer