Nyhet

David Bielkheden Vs. Besam Yousef på Superior Challenge 9

Den svenska MMA pionjären David Bielkheden från Stockholm utmanar Göteborgs populäraste MMA stjärna Besam Yousef i sin hemstad Göteborg på Superior Challenge 9 den 23:e november på Scandinavium

Hilti fightern från Stockholm är en av Sveriges absolut främsta MMA atleter som dessutom har banat vägen för svenska atleter på internationella galor och representerat Sverige i världens största arenor långt före de flesta. Bielkheden tävlade om Superior Challenges Welterviktstitel mot den regerande titelhållare Daniel Acacio på Superior Challenge 6, och på Superior Challenge 8 mötte han ingen mindre än Marcus “The Irish Hand Grenade” Davis. I sin strävan att erövra Superior Challenge bältet och även bli den främsta Welterviktaren i Sverige utmanar han nu Göteborgaren Besam Yousef.
Besam som nyligen blivit släppt från sitt kontrakt med UFC var inte sen med att anta utmaningen. Under sina två senaste matcher har Gladius MMA fightern mött Simeon Thoresen som också ska tävla på Superior Challenge 9, och Superior Challenge fightern Papy Abedi. Den populäre Göteborgaren kommer att ha hemmapubliken på sin sida.
Babak Aghavali, VD Superior Group International:
Stockholm vs Göteborg, Hilti vs Gladius, vem är den främsta Welterviktaren av de två? Ja det finns många variabler som gör den här matchen högintressant ur flera aspekter. Dessutom tycker jag att det är jättespännande med utmaningar. David är fast besluten att ta hem Superior bältet till Sverige och möter vem som helst som ger honom en möjlighet till titelchans. Besam är en jättetuff fighter och jag blev riktigt imponerad av hans två senaste matcher. Dessutom kommer han att ha hemmapubliken på sin sida, men frågan är om det kommer att räcka mot Davids erfarenhet.
David Bielkheden:
Jag ska ta hem Superior Challenge bältet till Sverige och jag kan möta vilken svensk som helst för att visa att jag är den bästa welterviktaren i Sverige.
Besam Yousef:
Det ska bli riktigt kul att tävla i Superior Challenge här på hemmaplan. Jag är övertygad om att det kommer att bli riktigt grym stämning i arenan med massor av Göteborgare som hejar fram sina hemmakillar.
Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer