Nyhet

Yosef Ali Mohammad möter Marko Patteri på Superior Challenge 9

Det svenska tungviktshoppet Yosef Ali Mohammad tar sig an besten från Finland Marko ”Battery” Patteri i den första MMA-Finnkampsmatchen på Superior Challenge 9 den 23:e november på Scandinavium i Göteborg.

Det svenska tungviktshoppet Yosef Ali Mohammad tar sig an besten från Finland Marko ”Battery” Patteri i den första MMA-Finnkampsmatchen på Superior Challenge 9 den 23:e november på Scandinavium i Göteborg.

Malmöiten Yosef och hans coach David Glasnovic har precis kommit hem från ett par veckors träningsläger hos Superior Managements samarbetspartner i Miami. Stjärnhoppet är bokad för match på den Schweiziska MMA galan Strength and Honor Championship den 21:a september. Därefter börjar träningen inför Superior Challenge 9 den 23:e november i Göteborgs största inomhusarena, Scandinavium.

Mohammad möter Marko ”Battery” Patteri som började sin idrottskarriär med friidrott och gick sedan över till att tävla i Strongman tävlingar, och sex år senare började han tävla inom styrkelyft. Övergången till kampsport var väldigt svårt men eftersom det alltid fascinerat honom så kändes det ändå naturligt på något sätt. Efter att ha utövat brottning, kickboxning, brasiliansk jiu-jitsu, och Thaiboxning fastnade han slutligen för komplexiteten i MMA. Efter 5 professionella MMA matcher kommer den enorma Finländaren snart till Sverige för att möta vår egen tungviktare Yosef i den första MMA-Finnkampsmatchen.

MMA-Finnkampen är ett koncept framtaget av svenska Superior Challenge och finska Cage. Det är en ny ultimat version av den traditionella landskampen mellan Sverige och Finland som är djupt rotad i båda länders traditioner. Som vanligt går det ut på att visa vilket land som är bäst men istället för att springa snabbast eller hoppa högst så gör deltagarna handgripligen upp i buren. Båda galorna kommer att ha ett visst antal matcher på en specifik gala en gång om året och landet med flest antal vinster vinner.

Babak Aghavali, VD Superior Group International:
– Yosef och hans coach David på AVAM säger aldrig nej till en match och ju tuffare motståndare desto bättre tycker de, vilket är en väldigt skön inställning, och tuff är det minsta man kan säga om hans motståndare. Marko är en enorm, stenhård, superstark allround fighter. Det här är den tyngsta matchen på Superior Challenge 9 kortet och den första MMA-Finnkampen matchen. Jag ser verkligen fram emot att se vår unga 110 kg tunga talang ta sig an 110 kg tung finsk sisu. Det är alltid något speciellt med tungviktsmatcher och framförallt om utövarna är bygga som de här två jättarna.

Upplev adrenalinfull sportunderhållning av högsta kvalitet när Europas främsta MMA gala, Superior Challenge kommer till Nordens kampsportshuvudstad Göteborg med sin 9:e upplaga den 23 november på Scandinavium.

Biljetter säljs via Ticnet.se.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer