Nyhet

Matti Mäkelä får titelmatch i Schweiz

Svenska lätt tungviktaren Matti Mäkelä har fått en titelmatch i Schweiz för organisationen Strenght and Honor Championship.

I går blev de klart Matti Mäkelä, 11-11-0 har fått en titelmatch hos den Schweiziska MMA-organisationen Strenght and Honor Championship mot obesegrade Schweizaren Volkan Özdemir, 9-0-0. Galan kommer gå av stapeln den 21:a september i Schweiz.

Mäkelä såg vi senast på Superior Challenge 8 där han innan matchen förlorat 6 av sina 7 senaste matcher. På SC 8 väntade UFC veteranen Jamie McSweeney, 11-10-0 och på förhand såg de inte bra ut för Mäkelä. Men i andra ronden lyckades Mäkelä knocka UFC veteranen och tog därmed sin karriärs största seger. Nu väntar ett riktigt tufft test mot Özdemir.

Volkan Özdemir är 23 år gammal och är obesegrad så här långt. Senast vann han turneringen ”Battle of the vikings” som var en åttamanna turnering som gick på en och samma kväll. Samtliga vinster kom via TKO i första ronden. Kvartsfinalen tog bara 15 sekunder att avsluta. tidigare har Özdemir fightats i tungvikt men matchen kommer gå i lätt tungvikt.

Matti Mäkelä är den femte Svensken som har fått en titelmatch i september. Också den tredje lätt tungviktaren. Max Nunes utmanar om BAMMA titeln på BAMMA 13 den 14:e september. Samma dag går CWFC 59 av stapeln där David Häggström är en del i en bantamviktsturnering som gäller Cage Warriors vakanta titel i viktklassen medan Martin Svensson möter Jim Alers om organisationens fjädervikt titel. Sen 21:e september i Toronto ska Alexander Gustafsson utmana Jon Jones om dennes UFC-titel.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer