Nyhet

Robert Rosengren firar stora framgångar i Spanien

Sveries herrar firade också framgångar vid Spanien GPi brottning.

Tidgare har vi skrivit om damernas insats vid Spaniens GP i brottning, vilket ni kan läsa om här.

Sverige skickade två herrar till tävlingen och bäst gick de för Robert Rosengren i -74 kg. Som efter tagit sig till finalen utan att tappa en enda poäng där besegra hemmabrottaren Juan Ruiz på grund av att Ruiz blivit diskad i andra perioden. Då ledde Rosengren redan med
4-0. Tävlingen var även Rosengrens comeback efter hans operation av sin axel i februari tidigare i år.

Även Fredrik Schön tävlade i Spanien i -96 kg. Efter en stark första omgång där Fredrik besegrade Brassen Albino på teknisk överlägsenhet (9-0) på mindre än två minuter blev de tuffare i semifinalen där Carabol från Venezuela väntade Schön. Men efter en jämn match vann till slut Fredrik matchen med 5-3. I finalen blev dock Norrmannen Marthin Hamlet Nielsen för tuff. Efter ha hamnat i underläge 2-0 försökte Fredrik sig på ett krysstg som enligt rapporter nästan gav utdelning men som Norrmannen lyckades vända till sin fördel och vinner matchen på fall med fem sekunder kvar.

Kul att se att Sverige fortsätter imponera.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer