Nyhet

Svenskt VM-brons i taekwondo

I går tog Svenskan Casaandra Ikonen ett VM-brons i taekwondo -73 kg.

I går tog Svenskan Casandra Ikonen VM-brons i -73 kg. Sveriges första senior VM-medalj i taekwondo sedan 1995. Casandra inledde turneringen med att besegra tidigare OS och VM-medaljören Gwladys Epangue, Frankrike med 3-0 efter att matchen fått avgöras via goldenpoint. Andra matchen var mot Sandra Vanegas, Colombia blev en jämn historia, till slut vann Ikonen med 6-5.

Efter i kvartsfinalen kört över Cassandra Nikki Martinez, Puerto Rico tog de tvärstopp i semifinalen mot Sydkoreas In-Jong Lee. Ikonen förlorade semifinalen med 7-3. Ska bli intressant att följa Ikonen i framtiden. Samtliga resultat från VM i taekwondo hittar ni här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer