Nyhet

Intervju med Chris Spång: Jag har satt mål på titeln

Chris Spång har nyligen fått ett kontrakt med RFA, där Spång nu siktar på att ta titeln säger han i en intervju för Fighter Magazine.

Chris Spång är en svensk proffsfighter i MMA som är bosatt i USA. Men matcher i Strikeforce och UFC tillhör han en exklusiv skara svenskar som fightats på de stora arenorna.

Spång har ett record på 5-2 och när chansen kom att fightas i UFC på hemmaplan i Stockholm i april tog han chansen. Han var erbjuden ett singelmatchavtal för UFC och efter matchen, som slutade med förlust siktar Spång på att skaffa sig mer erfarenhet i buren innan han vill tillbaka till UFC.

– Det var fantastiskt att få gå i Globen, helt otroligt! Publiken var helt fantastisk kunde inte ha varit ett bättre stöd, berättar Spång om upplevelsen.

RFA hade erbjudit Spång kontrakt tidigare och efter UFC var det naturligt att kontakta dem igen.
– Jag lärde mig jättemycket om mig själv av erfarenheten jag fick i Globen i min UFC-debut, jag behöver bara lite mer erfarenhet i buren. Målet är att bygga burerfarenhet utan någon press och chans att använda mitt hela arsenal.

Titeln i weltervikt är dock något som lockar Spång.
– De har en titel i RFA också som är öppen efter det att Brandon Tatch precis gått över till UFC. Jag har satt målet på titeln den innan det blir tal om en övergång till UFC igen.

Varför blev det en flytt till USA, vad var det som lockade?
– Jag flyttade till USA för äventyret och gillade det så mycket att jag bestämde mig för att stanna. Allt går om man bara vill!

Hur livnär du dig?
– Jag har alltid drömt om att leva livet som proffsfighter och det gör jag nu. Jag har sponsorer som tar hand om mig, vilket jag är otroligt tacksam för, så allt jag fokuserar på är fighting.

Vilka tränar du med?
– Jag tränar markkamp hos Robert Drysdale och stående med Skipper Kelp. Jag har en personlig styrkecoach och personlig motivationscoach.

Blir du kvar i USA eller längtar du hem till Sverige?
– Jag trivs jättebra i USA, men Sverige kommer alltid vara i mitt hjärta och jag åker hem ett par gånger om året. Just nu är livet ett äventyr och jag gör allt för att njuta av tiden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer