Nyhet

Anny Hammarsten tog VM-guld: ”Det har inte riktigt gått upp för mig än”

Anny Hammarsten är av våra mest meriterade kvinnor inom grappling. Hon tog hem ett VM-guld i London, Kanada. Fighter Magazine tog kontakt med Anny efter VM-bedriften som säger: ”Det har inte riktigt gått upp för mig än.”

Anny Hammarsten är av våra mest meriterade kvinnor inom grappling. Hon tog hem ett VM-guld i London, Kanada. Fighter Magazine tog kontakt med Anny efter VM-bedriften som säger: ”Det har inte riktigt gått upp för mig än.”

Berätta om årets VM!

– Årets VM var det sista VM som FILA arrangerar, under VM bildades ett nytt internationellt förbund som kommer administrera grappling. FILA VM 2013 gick i London, Kanada. Jag hade försökt kvalificerade mig till World Combat Games på VIC Tävlingen i Bryssel för cirka 3 veckor sedan, men skadade axeln i ett kast i andra matchen. Jag lyckades vinna den matchen men förlorade i den tredje. Jag var jätte besviken allt hade känts så bra innan skadan. Jag fick reda på att VM skulle vara min sista chans att kvala på.

Sverige hade ett starkt landslag i år blev bästa nation i No-Gi Grappling och näst bästa nation i Gi Grappling. Arrangemanget däremot var katastrofalt med långa väntetider och omkast i schemat så man visste aldrig när man skulle upp på mattan.
Sammanhållningen i laget var kanon alla stöttade varandra och Lisa Pihl som var med som coach styrde upp ALLT praktiskt så vi andra bara kunde fokusera på tävlingen. Hon var verkligen ett stöd på VM.

Hur vann du dina matcher?
– Jag vann på poäng men i finalen vann jag på en strypning från rygg och det kändes underbart. Jag mötte en tjej från hemmanationen Kanada. Hon var stark stående och hade ett bra driv i allt hon gjorde, jag lyckades ta ryggen på henne och kopplade en strypning så hon var tvungen att klappa ut.

Hur firade du VM-guldet?
– Jag åt hemmagjord laxplanka.

Du blev kvalificerad till World Games trots allt, vad har du för förhoppningar där?
Jag ska försöka placera mig bland topp tre, självklart kommer jag göra allt för att stå på toppen. Jag ska sätta mig ner och göra upp en träningsplan inför tävlingen. Nu kommer jag gå in 200% för att göra detta till mitt bästa år.

Vad är ditt samlade intrycket från VM?
– Jag känner glädje och värme av den sammanhållning landslaget har och ett extra tack till Lisa Pihl och Ida Hansson. Ida satt i min hörna och hjälpe mig igenom matcherna, grymt tacksam över hennes hjälp. Sen är det tråkigt att arrangemanget var så rörigt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer