Frida Wallberg förd till sjukhus

Frida Wallberg fick föras till sjukhus efter två nedslagningar i samma rond efter att ha inlett starkt och tagit hem 3 av de 4 första ronderna. Diana Prazak arbetade sig tillbaka i matchen och tillät inte Wallberg att hålla avståndet med sin fina tekniska boxning. Prazak satte en förödande vänsterkrok som golvade Wallberg. I situationen efteråt …

Frida Wallberg fick föras till sjukhus efter två nedslagningar i samma rond efter att ha inlett starkt och tagit hem 3 av de 4 första ronderna.

Diana Prazak arbetade sig tillbaka i matchen och tillät inte Wallberg att hålla avståndet med sin fina tekniska boxning. Prazak satte en förödande vänsterkrok som golvade Wallberg. I situationen efteråt mottar Wallberg ytterligare en slagserie som inte sitter rent men tillräckligt för att få henne att gå i golvet. Matchdomaren bryter då matchen.

Wallberg reste sig och gick tillbaka till ringhörnan där hon sedan föll ihop och tappade medvetandet.

Efter en stund fraktas Wallberg iväg till ambulansen som tar henne till Karolinska Sjukhuset. Enligt tränaren William Nguesseu är situationen allvarlig.

– Hon mår dåligt, det är inte bra alls.

Diana Prazak tog därmed hem WBC-titeln och kan titulera sig som världsmästare. Dock tyckte hon i segerintervjun att det är inte läge att fira en seger efter det som inträffat.

Wallbergs nuvarande status är inte känd i dagsläget. Vi hoppas hon repar sig efter den traumatiska händelsen som lade sorti på tävlingen.

H%C3%A4r%20knockas%20Frida%20Wallberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer