Erik Skoglund möter Di Giacomo på Fight Night i Århus den 15 juni

Obesegrade svenska proffsboxningshoppet Erik Skoglund (16-0, 9 KO) har fått något att bita i. Motståndaren är den rutinerade Lorenzo Di Giacomo (41-7-1, 19 KOS).

Erfarna italienaren Lorenzo Di Giacomo (41-7-1, 19 KOS) blir Erik Skoglunds nästa motståndare.
Di Giacomo har gått tiden ut mot de före detta Europeiska Mästarna Sebastian Sylvester, Eduard Gutknecht och Amin Asikainen och har således vana från de stora matcherna.
Skoglund tror på sin egen förmåga:
”Di Giacomo är en bra fighter, han har varit med under en lång tid och han kan alla tricks. Han har en hel del erfarenhet och inte förlorat många matcher, men jag vet att jag kommer att slå honom.”
Den senaste veckorna har varit spännande för Skoglund, som vann WBC-titeln i lätt tungvikt för ungdomar i Fredrikshamn den 13 april.
I maj hjälpte han danska Mikkel Kessler inför hans förberedelser mot Carl Froch.
”Att vara på sparringläger med sådana högt rankade fighters var mycket speciell. Jag sparrade med Mikkel och med Groves, det var mycket bra och har gett mig mycket självförtroende.”
Skoglund kommer att vara en av tre svenskar i aktion i Århus. Otto Wallin kommer att göra sin professionella debut, Anthony Yigit är redo att göra sin fjärde match.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer