Rami Aziz på Cage Challenge X

Rami Aziz från Göteborg fick matchen på King of The Ring inställd. Nu väntar en match på Cage Challenge X den 1 juni.

Du skulle gått match förra helgen men galan blev inställd. Men du har en ny match på gång. Berätta!
– Ja, det blev en besvikelse när jag fick höra att galan blev inställd. Motivationen gick verkligen ner men med hjälp av Joakim Engberg och Martin Brinde så började vi diskutera planer och plomberade hela händelsen bakom oss. Jag är jätte glad att jag fick en andra chans att fightas i Göteborg. Jag älskar att fightas hemma.
Du skrev för ett tag sedan att du skulle ha ett uppehåll med MMA, men nu är du tillbaka. Hur känns det?
– Ja, jag hade planerat att ta ett års uppehåll från MMA. Då gick jag två proffsmatcher där förberedelserna inte blev som jag ville. Jag jobbade väldigt mycket (jag hade 2 jobb) och jag fick verkligen leta luckor för att träna. Dessutom blev jag väldigt trött på MMA efter Superior Challenge-händelsen, när jag inte ville skriva på kontraktet. Men 2013 har varit mycket bra år. Valde att jobba mindre och satsa på min träning. Så varför inte gå fler matcher nu när jag kan finslipa formen bra tänkte jag.
Du har tävlat i många olika discipliner, bland annat sanshou. Hur var det och varför?
– Jag älskar att tävla i andra discipliner än MMA. Lite variation, andra regler och annat motstånd. Mycket mindre nerver dessutom och jag bryr mig inte om att banta. Det håller min motivation uppe för kampsporten. Hittills under 2013 har jag hunnit tävla i boxning, SW och sanshou. Det är skitskoj!
Efter matchen 1 juni vad har du för planer då?
– Jag kommer att fortsätta träna för att utveckla mig mer. Jag har fortfarande mycket att lära mig. Det kommer bli lite annorlunda träning som till exempel mer styrka med Martin Brinde och mer teknik med Joakim Engberg. Sedan får vi se vad som dyker upp.
Några planer för sommaren?
– I slutet av juni ska jag på MMA-lägret MMA Academy en vecka. Det är det enda jag vet just nu. Samt jobba mycket för att ha råd till hösten, när det dyker upp nya galor.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer