Nils Widlund: Drömmen lever kvar

Nils Widlund från Södermalms Shaolin ser fram emot att fightas på kickboxnings-SM i Göteborg den 25 maj. Men det stora målet i år är VM i kickboxning i Brasilien samt att drömmen lever kvar att möta och vinna över ett toppnamn innan han lägger handskarna på hyllan.

Du gjorde comeback nyligen. Vad har du lärt dig av uppbrottet?
– Jag fick tid till att göra lite annat och leva lite utan ständig press för kommande matcher och hårdträning. Det var väldigt skönt men ganska snabbt så saknade jag att ha ett mål att sträva efter. Jag har nog lärt mig att få en bättre balans och fått ett bättre perspektiv.
Vad tar du med dig från matchen?
– Senaste matchen slutade med knockout-vinst efter ca 20 sekunder. Det var inte den matchbilden jag riktigt ville ha, men det jag tar med mig från matchen är den otroligt bra känslan jag hade under inför och under matchen. Med den känslan så blir jag svårslagen.
Din resa vad har den betytt när du tittar i backspegeln?
– Mitt år i USA var ett enormt utvecklande år på väldigt många plan. Rent kampsportsmässigt så var det en fantastiskt resa att få träna med Alexander Palma och träna med hans enorma kontaktnät av duktiga fighters. Att få gå match i Dream i Tokyo och i Las Vegas mot den absoluta världseliten var surrealistiskt.
Vad har du för framtidsvisioner?
– Jag tar en dag i taget. Jag funderar fortfarande över hur det ska se ut långsiktigt med kampsporten och tävlingar. Nästa stora mål är VM i kickboxning i Brasilien. Längre än så har jag inte planerat.
Jag kommer nog aldrig satsa helhjärtat på kampsport och min yrkeskarriär kräver lite mer tid och kraft varje gång man tar ett skutt upp i näringskedjan. Skulle jag sikta in mig på att köra proffsmatcher mot absoluta världseliten igen så kanske det sker i samband med att man kör ytterligare ett år utomlands som man kombinerar med studier. För tiden räcker inte till i dagsläget för sådana matcher. Vi får se!
Vem är den bästa fighter du har mött och varför?
– Yuta Kubo, som jag mötte i Dreams nyårsgala i Tokyo. Han vann nyss Glorys turnering i -65 och är rankad etta i världen. Jag fick erbjudandet om att köra mot honom 10 dagar före match och hann inte alls förbereda mig, utan kom dit med en ganska kass form. Matchbilden var jämn, första ronden vann jag, tills energin helt tog slut. Hade jag fått ett par månader på mig att förbereda mig så hade jag kunnat ta honom. Jag skulle vilja slå ett riktigt toppnamn innan jag lägger handskarna på hyllan – så drömmen lever kvar!
Kickboxnings-SM i full contact, low kick och K-1 väntar tunt hörnet. Vem tror du är det största hotet?
– Jag kör inte K-1 regler detta år som jag har två raka SM-guld i. De tog bort att man fick fånga benet, vilket jag kunde använda till min fördel. Jag är anmäld i fullkontakt med lowkicks, som jag tror passar mig bäst, och där har jag inte koll på vilka som brukar ställa upp. Största hotet, beroende på viktklass, är Mohammed Hassan El Naib (vi har 1-1 i möten) eller Daniel Teymur.
Vilken viktklass kommer du att tävla i?
-67 kg eller -63,5 kg.
Vilka är de största skillnaderna mellan sanshou och kickboxning?
– Jag använder en ganska lik fightingstil under båda regelsystemen, med snabba kombinationer och rena poängtekniker. Den stora skillnaden är kast och nedtagningar som finns i sanshou.
Hur ser ditt träningsupplägg ut?
– Jag har inte tränat ihjäl mig på senaste tiden. En vanlig veckan kan bli 2-3 pass kampsport, två kondispass och två styrkepass. Det varierar lite men jag försöker köra lite mer på kvalitet än kvantitet.
Blir det Gotland i sommar?
– Japp. Det är tradition att vi drar ett glatt gäng en weekend vecka 30 varje år. Jag ser framför mig att vi håller i traditionen och åker ner med barnvagnar om ett par år

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer