Fight-card genomgång inför Heroes Fighting Championship del 4

Här kommer fjärde och näst sista delen av fight-card genomgången inför lördagens Heroes Fighting Championship i Halmstad. I dag kollar vi närmare på Martin Akhtar vs. Emil Hartsner och Madeleine Vall vs. Christin Fiedler.

MMA -61,2 kg: Emil Hartsner vs. Martin Akhtar

Emil Hartsner
Land: Sverige
Record: 3-0-0
Vinster via submission: 3
Senaste matchen: Besegrade Gianluca Scottoli via submission (rear-naked choke) R1
Notis:
Tävlar för Frontier MMA.
Gjorde proffsdebut i mars 2012.
Martin Akhtar
Land: Sverige
Record: 2-0-0
Vinster via TKO: 2
Senaste matchen: Besegrade Leandro Gontijo R2
Notis:
Tävlar för Malmö Muay Thai.
Möter här sin tredje raka grappler.

Detta Malmö-derby i bantamvikt där vinnaren kommer få en chans på en titelmatch på Heroes FC 2 i Helsingborg 28:e september. Matchen är den klassiska striker (Akhtar) vs. grappler (Hartsner). Emil Hartsner har sagt att han siktar på att söka till TUF 18 i april. Då kommer det krävas en fjärde vinst i den här matchen. Senast Emil gick match var mot italienaren Gianluca Scottoli, 5-2-0. En match som på pappret såg intressant ut. Men Hartsner avgjorde den snabbt. Inför sina senaste matcher har Hartsner varit över till USA för att träna med Alliance vilket ska ha hjälpt honom framåt. Dock har Hartsner inte mött en striker som Martin Akhtar. En fighter som vunnit flera titlar i thaiboxning som i maj förra året och som under sin proffs-MMA karriär bara mött grapplers. I sin senaste match på Super Challenge 8 mötte Akhtar en MMA-Europas bästa grapplers Leandr Gontijo. I första ronden satt Martin fast ett par gånger i submission försök. Men i slutet av andra lyckades Martin avsluta Gontijo via TKO. Nu är målet UFC för Martin. Emil Hartsner är en av MMA Sveriges största talanger. Men Martin Akhtar är sedan tidigare WMC Scandinavien mästare, VM silver-medaljör och trefaldig svensk mästare i kickboxning. En hyper intressant match. Men bägge siktar på UFC och för att komma dit är jag övertygad av att det kommer krävas en vinst i den här matchen.
Thaiboxning A-klass 5 ronder á 3 minuter -58 kg: Madeleine Vall vs. Christin Fiedler

Madeleine Vall

Land: Sverige
Record: 43-13-0

Notiser:

Tävlar för Halmstad Muay Thai.
Christin Fiedler
Land: Österrike
Record: 20-10-0
Notis:
Nationell mästarinna i 3 olika kampsporter.
Hemma fightern Madeleine Vall har gjort klart att hon tänker försvara sitt revir (Halmstad) i den här matchen. Har tidigare vunnit fyra SM, två NM och två EM-guld i thaiboxning. Dessutom tagit två brons vid VM i samma disciplin. Har varit n del av svenska landslaget i thaiboxning sedan 2007. Måste ses som stor favorit i den här matchen på förhand. Vall ställs mot Österrikiskan Christin Fiedler. Fiedler har tagit brons vid VM i thaiboxing en gång och har vunnit nationsmästerskap i boxning, kickboxning och thaiboxning under sin karriär. När Heroes FC skickade ut sina pressmeddelande poängterade dem en punkt om Fiedler. Hennes vinnarskalle. Men jag tror det blir vinst för Madeleine Vall i den här matchen.
Skriven av Dennis Johanson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer