Webbredaktörens tankar om TUF 17 avsnitt 7

Vår webbredaktör tycker till om TUF 17 som i kväll bjöd på Clint Hester från Team Jones vs. Team Sonnens Jimmy Quinlan bland mycket annat.

Veckans avsnitt börjar med en intervju med Bubba McDaniel som byggs upp till att bli en fighter som kommer få ett wild-card. Men diskussionerna blir istället om vem man vill möta i nästa omgång. Framför allt om hur man skulle kunna slå ut Uriah Hall som i förra avsnittet skaffade sig många fiender. Adam Cella är fortfarande förbannad över att Hatt dels kallade Adam själv men också hans flickvän för bi*ch.
Sedan berättar Jimmy Quinlan att han hela tiden ville möta Clint Hester och nu får han fighten bara serverad. Men Team Jones diskuterar matchen under en bilresa mellan träning och huset, dem verkar säkra på att Hester kommer vinna matchen, trots Quinlans starka grappling.
Chael Sonnen tar sedan med sig alla fighters till Hooters för att låta dem komma ut från huset ett tag, få prata med andra människor. Veckans återkommande strippning från Gilbert Smith kom här när han ville försöka få på sig en ”Hooters” tanktop och bjöd på en liten dans. Smith har blivit husets clown men verkar veta vad han gör vilket är tur. För hade han inte fattat vad han gjorde så skulle skämskudden kommit upp. När dem ska ta en gruppbild så ser man hur Uriah Hall glidit undan från hela gänget och satt nu för sig själv, trots att en del av dem andra deltagarna försökte få med honom på bilden nekade han.
Uriah Hall börjar för mig visa att han inte mår bra av att leva så här, och dessutom börjat få sömnproblem. Team Sonnens assiterande tränare Scott McQuary säger i en intervju att man måste få Uriah Hall ur sitt eget huvud. Enda Hall tillåter sig själv tänka på är fighting och hur han ska vinna. Vilket McQuary påpekar inte kommer funka i det långa loppet.
Avsnittets största händelse var dock att Josh Samman besökte sjukhuset efter smärta i benet, Samman är skraj att det kanske är en ny blodpropp som nästan kostat honom benet en gång. Ett problem som är vanligt i hans familj. Men när läkarna inte hittar något fel så godtar han förklaringen att benet troligen bara är ömt efter en tuff match.
Mest intressant av dem 2 som fightades i dag var utan tvekan var Clint Hester som brukade hjälpa sina mindre kompisar mot mobbare hemma i Atlanta och att han kom från boxningen in till MMA. Utan sin familjs stöd är Hester övertygad om att han inte skulle vara där han är i dag. Jimmy Quinlan kom från en fin familj men när han började träna kampsport hittade han hem på ett sätt. Men första jobbade Jimmy inom polisen och är lovad en plats i kåren när han lägger handskarna på hyllan eller inte kan leva på kampsport längre.
Både Clint Hester och Jimmy Quinlan klarade av vikten inför matchen, Hester på 185 lbs medan Quinland landade på 185,5 lbs.

Veckans match: Clint Hester vs. Jimmy Quinlan

Rond 1:
Nästintill direkt i matchen dök Jimmy Quinlan och försökte få till en nedtagning på Clint Hester, men till en början lyckas Hester hålla sig uppe. Men en kort stund senare får Quinlan till en nedtagning och får sidokontroll. Clint Hester lyckas ta sig upp på fötter och nästa försök från Quinlan belönas med ett par armbågar. Dem trycks upp mot buren igen och Quinlan lyckas till slut få till en ny nedtagning. På marken försöker Hester ta sig ur situationen men Quinlan behåller kontrollen. Men till slut får Clint till ett försök av submissiongreppet giljotin, men får inte till det. Clint får till ett par knän på Quinlan. När Quinlan tryckts upp mot buren så får Hester till ännu ett knä och följer upp med slag, Quinlan skjuter då ut för ännu ett nedtagnings försök. Medan Jimmy jobbar på den får han fortsatta slag från Clint. Till slut får Quinlan kontroll med 90 sekunder kvar, Hester försöker komma upp men Quinlan gör ännu en slam nedtagning. Ronden slutar där.
Mina ronsiffror: 10-9 Jimmy Quinlan
Rond 2:
I andra ronden är det plötsligt ombytta roller. Clint Hester försöker en nedtagning som Quinlan undviker och följer upp med ett giljotin försök. Men det håller inte och dem kommer upp på fötter. På fötterna går dem in i clinch på Hester begäran nästan, men snart hamnar dem på marken igen på grund av Quinlan. Jimmy får nästan Hesters rygg, men får istället full mount utan större svårighet. Clint försöker ta sig ur situationen men råkar ge upp sin rygg till Quinlan. Jimmy börjar då ge lite ground and pound som till en början inte verkar skada Hester, men plötsligt kommer ett läge för en rear-naked choke. En chans som Jimmy Quinlan tar och Clint Hester tvingas tapa tidigt i andra ronden.
Resultat: Jimmy Quinlan besegrade Clint Hester via submission (rear-naked choke) 1:44 R2
Nästa veckas fight blir mellan Team Sonnens #3 Zak Cummings vs. Team Jones #7 Dylan Andrews
Snabbpresentation:
Zak Cummings
Land: USA
Record: 15-3-0
Vinster via TKO: 4
Sub: 8
Dec: 3
Första omgången av TUF 17: Besegrade Nik Fekete via TKO
5 senaste matcherna: 4-1-0
Notis:
7 senaste vinsterna för Cummings kom via avslut.
Har klarat av att gå 5 ronder mot Ryan Jimmo som i sin UFC debut vann på 7 sekunder och då tävlade han i lätt tungvikt.

Dylan ”The Villain” Andrews

Land: USA
Record: 15-4-0
Vinster via TKO: 10
Sub: 3
Dec: 2
Första omgången av TUF 17: Besegrade Tim Williams genom domslut
5 senaste matcherna: 5-0-0
Notis:
Har aldrig förlorat en match som gått tiden ut.
10 av 15 vinster har kommit i första ronden.
Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer