Martin Svensson och Erik Greisson nöjda efter vinster

I går live-rapporterade vi från Frontier Open Battle där Martin Svensson kom tillbaka till lättvikt och Erik Greisson gjorde sin proffsdebut.

Erik Greisson ser fram emot fortsatta proffskarriären

Erik Greisson kom in till sin proffsdebut med ett ansiktuttryck som visade hur laddad och fokuserad han var. I motsats till motståndaren Clément Marcou från Frankrike som studsade ut och bjöd på galans skönaste entré. När matchen började inledde fransmannen bäst och fick en tidig nedtagning. Men Greisson kom upp, kämpade in sig i ett hörn av ringen, vände på läget och satte in en snabb rear-naked choke.

Efter matchen berättade Marcou att hans två tidigare vinster i karriären kommit via TKO, men han älskar att träna brottning så det var därför han försökte ta ner Greisson. Men Svenskens styrka överraskade fransmannen något. Efter matchen berättade Erik Greisson att han var riktigt nöjd med sin insats och såg fram emot att fortsätta gå proffsmatcher.
Martin Svensson tyckte det var kul att vara tillbaka i lättvikt
Martin Svensson och motståndaren Saief Toumy såg stenhårda ut inför deras match som var galans main-event. Bägge kom tidigt in i clinch, men plötsligt slängde fransmannen runt Svensson och fick topp position. Efter en stund på marken ställdes dem upp. Väl tillbaka på fötterna fick Svensson in lite offensiv, fram tills dem hamnade i clinch igen där Toumy slängde Svensson igen. Men efter en stund på marken höjde Svensson sin guard och fick till en triangel choke som tvingade Toumy att tapa.
Efter matchen berättade Svensson på presskonferensen att han var glad att vara tillbaka i lättvikt, en av anledningarna var att han var lika snabb som sina motståndare igen. Men att styrkemässigt hade han inte längre något övertag. Fransmannen två kast var dock inte Svensson nöjd med att han åkte på så han fick skämmas över att bli slängd så enkelt. Vinsten kommer Svensson fira med bacon och lösgodis.
Både Greisson och Svensson hade inga nya matcher ännu planerade men när dem hörde att en gala skulle arrangeras i Helsingborg i september (Heroes Fighting Championship) såg dem ut att nicka lite intresserade så kanske vi får se dem gå match där.
Skriven av Dennis Johansson
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer