Brottning försvinner ur OS 2020

För brottningen kan nästa sommar-OS i Rio 2016 bli sportens sista för en lång tid framöver. Uppgifterna kom från nyhetsbyrån AP, sporten tappade sin OS-status efter en hemlig omröstning inom IOK.

Beslutet att brottning skulle försvinna från OS-programmet togs under en hemlig omröstning av IOK (Internationella Olympiska Kommittén), ännu har inte röstsiffrorna blivit offentliga.

”-Det är en del i att förnya OS” säger Mark Adams, talesman för IOK. ”-Beslutet är inte mot brottningen, utan för de andra 25 OS-idrotterna. Idrotten har ifrågasatts mycket efter en del domslut under tidigare spel” tillägger talesmannen.
Många av våra svenska brottnings stjärnor är bestörta över beskedet. Förbundkaptenen tycker beskedet kommer som ett slag i ansiktet. Jimmy Liderg tycker det är sorgligt om sporten skulle försvinna från OS-programmet. Eddy Bengtsson skrev en egen debatt artikel till SVT debatt som lades upp på Fighter Magazines facebook-sida tidigare i dag.
”Jag kan inte se att brottningen har någon framtid efter 2016, inte för svensk del. Sporten dör den dag den inte fanns med på OS-programmet längre” säger OS-brons medaljören Johan Eurén till TT.
Reaktionerna har varit kraftiga både i tidningar och i sociala medier. Brottningen är en av dem äldre OS sporterna. Dock kan brottningen ansöka om att få tillbaka sin OS-status redan till 2020 men kommer då konkurrera med sporter som:

Karate

Squash
Wushu
Baseboll
Softboll
Vad tycker ni läsare om att brottningen verkar försvinna från OS-programmet från och med 2020?
Skriven av Dennis Johansson

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer