Webredaktörens tankar om avsnitt 2 av TUF 17

Veckans avsnitt visade när kämparna kom till huset för första gången. Sedan riktades fokuset av avsnittet mot Gilbert Smith i stor del då många ifrågasatte valet han gjorde. Dessutom snabbpresentationer av dem fighters som går match i nästa avsnitt.

I avsnittets match skulle Gilbert Smith från Team Jones möta Team Sonnens första val i Luke Barnett. Men hela Team Jones kändes osäkra över om Gilbert Smith skulle klara av matchen. Även Dana White ifrågasatte valet, enda som ar säker med valet var Jon Jones.

Gilbert Smith tyckte det var konstigt att hans match valdes ut först och kände sig osäker. En känla som såg ut att bli starkare ju närmare vi kom matchen. Vilket gjorde att det kändes som den var avgjord, speciellt när Gilbert Smith nästan bröt ihop av oron inför matchen då han kände att förlora inte var en möjlighet.
Smith fick i intervjuerna som gjordes under avsnittet inte särskilt mycket stöd från någon vilket kändes jobbigt att lyssna på för min del. Bubba McDaniel tog rollen som ledare för teamet och framförde oron till sina coacher. Just det ögonblicket beskrevs som ett ”ambush” vilket blev namnet för avsnittet. Jon Jones stod upp för Gilbert Smith och gav honom ett pep-talk. Efter pep-talket kom två lagkamrater ut i intervjuer och stöttade Smith, Clint Hester och Adam Cella.
För svensk del så syntes inte Tor Troeng särskilt mycket, lite under träningsbilderna men inte särskilt mycket mer. Team Sonnen var inte särskilt synligt under avsnittet. Dock dök Chael Sonnen upp vid huset och gjorde då klart att han ville se Uriah Hall gå i genom till andra ronden, Hall är troligtvis mannen som skadade sin motståndare allvarligt i första rundan. I en intervju berättade Luke Barnett som var #1 valet för Team Sonnen att MMA var det första han var riktigt bra på.
Avsnittets fight: Gilbert Smith, Team Jones VS Luke Barnett, Team Sonnen
Rond 1:
Efter en avvaktande början där Barnett råkat träffa Smith i skrevet med en teknik fick till slut Gilbert ner engelsmannen Barnett på rygg. Något som dock inte varade länge. Väl tillbaka stående tog Barnett ner Gilbert istället, något som precis som med nedtagningen innan inte varade särskilt länge. Men när dem kom tillbaka upp tog Barnett över matchen och träffade med ett par knän i en thaiclinch. Något som Gilbert löste genom att med drygt två minuter kvar ta ner britten igen. Men som första gången kom Luke upp igen snabbt och återtog kontrollen. Bland annat gjorde han en halv nedtagning om jag beskriva den och fick ett antal fina träffar. Barnett började använda sitt längdövertag på ett bra sätt här. Med 1 och en halv minut kvar slutade det med att dem hamnat på marken med Barnett i topp position. Smith fick efter viss kamp upp Barnett mot burväggen men fick äta ett par tunga slag och armbågar under den tiden. Efter kommit ut till mitten av buren och bara 30 sekunder kvar på ronden försökte Barnett sig på ett flygande knä som fångades upp av Smith som tryckte upp engelsmannen mot buren.
Poäng: 10-9 Luke Barnett
Rond 2:
Första tio sekunderna bytte dem slag med varandra utan att något riktigt träffade. Nästföljande halvminuten jagade smith en nedtagning som slutade med Barnett i topp position. Efter ha kommit upp efter en kort kort stund så fastnade dem lite mot burväggen igen. Till slut fick Barnett till en riktigt snygg one leg nedtagning där han plockade upp Smith och dumpade honom på sidan. Höll kontrollen men efter viss kamp flippade han runt både sig sjäv och Smith och såg ut att försöka sig på en kimura, americana eller rak armbar. Smith vände på läget och fick topp position i Barnetts markgaurd. Luke Barnett lyckas komma upp på fötter igen. Efter kamp mot burväggen lyckades Barnett till slut med en nedtagning igen på Smith. Efter envist kämpande och mottagande av tunga armbågar kom till slut Gilbert Smith tillbaka upp på fötter. Efter slagväxling så lyckas Barnett cirkulera sig bort från buren och in mot mitten av ringen. Några prövande slag senare dyker Gilbert Smith ner för att ta ner Luke Barnett som svarar med att hoppa upp och träffar perfekt med knät som knockar Gilbert Smith rakt ut på 1:46 kvar av andra ronden.
Resultat: Luke Barnett vinner över Gilbert Smith via TKO (Flying Knee) 1:46 kvar av R2
Efter matchen fick man se Dana White säga att det var en dålig match-up och uttrycker viss undran över hur Jon Jones tänkte. Under repris bilderna av matchen tycker Jones att Smith tillät Barnett diktera tempot och därför aldrig riktigt fick någon kontroll över matchen. Tillägger också att Gilbert Smith nästan hade förlorat matchen redan innan dem gick in till buren då han varit orolig för den. Dana White berömde knocken och beskrev dem med väldigt stora ord.
Bubba McDaniel började efter matchen utmana Kevin Casey och sa bland annat att dem borde vara i nästa match. I omklädningsrummet kan Gilbert Smith nästan inte hålla tårarna tillbaka med hans coacher pratar om att han kan ha en chans på ett wild-card för att komma tillbaka senare i serien. Men efter sett hur Smith agerade under avsnittets första halva så är jag personligen övertygad om att han inte har en chans att få dem platserna, såvida inte dem andra förlorar mer övertygande.
Efter Luke Barnett vunnit matchen valde Chael Sonnen att sätta sitt andraval Uriah Hall mot Adam Cella från Team Jones, som valde som sjätte fighter av Jon Jones.
Nästa veckas fight: Uriah Hall, 7-2-0 #2, Team Sonnen VS Adam Cella, 4-0-0 #6 Team Jones
Uriah Hall
Land: USA
Record: 7-2-0
Vinster via TKO: 4
Sub: 2
Dec: 1
Match i kvalomgången: Besegrade Andy Enz genom enhälligt domslut
5 senaste matcherna: 4-1-0
Notis:
Bara förlorat mot UFC fighters. (Constantinos Phillippou och Chris Wideman)
Vunnit sina två senaste matcher genom enhälliga domslut.
Adam Cella
Land: USA
Record: 4-0-0
Vinster via TKO: 2
Sub: 2
Match i kvalomgången: Besegrade Jake Heun via submission R1
5 senaste matcherna: 5-0-0
Notis:
Vunnit samtliga sina matcher via avslut.
Alla vinster har kommit i första ronden.
Som avslutning lovade man att bjuda på den mest våldsamma finishen i The Ultimte fighters historia i nästa avsnitt. Kolla trailern för nästa avsnitt när den kommer up här på fightermag.se, var med och spekulera vem av kämparna, Hall eller Cella som står för den.
Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer