Kontrovers i MMA Sverige

Matti Mäkelä är inblandad i en utredning för doping efter hans match på Superior Challenge 8. Dessutom har co main eventet för Vision FC 5 mellan Nico Musoke och Mickael Lebout har blivit ändrat till en no contest.

Matti Mäkelä interimistisk avstängd:

Det är tidningen Svensk idrott som meddelar att Matti Mäkelä är under utredning för doping, detta efter tagit del av uppgifter från dopingkommissionen. Mäkelä fick en startad strafftid 10 oktober 2012, 4 dagar efter sin senaste match som var på Superior Challenge 8 där han besegrade TUF veteranen James McSweeney via TKO.

Kimura kontaktade Tommy Forsgren som är handläggare av fallet på doping kommissionen. Mäkelä får fortsätta träna men inte delta i tävling eller uppvisning eftersom han är interimistisk avstängd då han är under utredning. Mer information kan man inte få i dagsläget.
Vision FC 5 co main-event ändrat till No Contest:
Matchen mellan Mickael Lebout och Nico Musoke dömdes först till oavgjort, något många på plats tyckte var konstigt. En del (bland annaat webredaktören för fightermag.se) tyckte Lebout hade vunnit den här matchen. Något han själv också tyckte och lämnade in en protest mot matchresultatet. Efter att Svenska MMA förbundet gjort en analys upptäckte man att en av domarna gjort ett misstag och därmed ändrades match resultatet från en oavgjord till en no contest.
Detta trots att dem 3 personer som analyserade matchen efter protesten inkommit poängsatte matchen 29-28 till Lebout
blir matchen en no contest, och inte till en vinst för Lebout sm fransmannen hade hoppats.
Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer