MMC fick ställas in Mackies debut dröjer

Svenske Maximillian Mackie får vänta med att göra sin proffs MMA debut sedan den engelska galan han skulle gått match på fick ställas in efter att 3 polska fighters dragit sig ur på matchdagen.

2 timmar innan galan började bestämde sig Mariusz Pudzianowski, Damian Grabowski och Tyberiusz Kowalczyk. Enligt uppgifter från Mackies camp och kimura så ska det Tyberiusz som börjat kräva extra pengar för att gå sin match, något som Damian Grabowski också gjorde.

Mariusz Pudzianowski ska ha blivit kontaktad av en annan MMA-promotor och blivit tillsagd att om han går match för MMC, kommer han inte få chansen att gå match för dem. Sedan på samma dag säger Mariusz att han kommer gå match för KSW i sommar. I efterhand har det kommit fram att Tyberiusz manager och gäng ska ha legat bakom det här. Trots något som liknar rent sabotage kommer MMC valde dock att betala ut alla fighters löner, trots att själv galan blev inställd.
Maximillian Mackie skulle gått match i +100 kg mot en annan polack som inte var inblandad i den här historien, Damian Dardas. I en mailkonversation jag haft med Anders Ohlsson, ordförande för Mackies klubb säger Ohlsson att, ”Ingen ny match i dagsläget men vi har kontaktat Trophy MMA och hoppas även på Fighting for change i februari. Sen kommer vi leta utländska galor också.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer