Överfall skedde under taekwondo-SM (Uppdaterad)

Under SM-tävlingarna i taekwondo som pågår i Malmö blev i går helsingborgaren Flemming Nielsen brutalt överfallen bakifrån med en hoppspark som träffar rakt på ryggraden, detta trots att domaren tydligt brytit matchen. Malid Ashna som sparkade ner Nielsen förklarar sig för Helsinborgs dagblad med om det efter brytet.

Sparken kom efter Nielsen tappat balansen och kommit utanför mattan, domaren bryter då och ska ge Nielsen minuspoäng men då hoppsparkar motståndaren Milad Ashna ner Nielsen som slappnat av för att återgå till mattan. Den träffar rakt på Nielsen ryggrad som efter det får föras till sjukhus och där säger läkare att han hade tur som inte bröt några ben och som kunde skrivas ut relativt snabbt.

Ashna säger till Helsingborgs dagblad att han inte hörde att domaren avbrutit matchen när han utdelade sparken, dessutom menar han att Nielsen under matchen flera gånger hade gått av mattan och visat att han inte ville fightas. ”Det borde inte ha skett. Det var ett fel från min sida. Men jag tycker att diskning räcker, att gå vidare med anmälan och avstängning är en överdrift.” säger Ashna till HD.
Ashna tillägger att folk ofta utdelar sparkar efter domaren brutit och att det bara var en olycklig omständighet att Nielsen blev skadad den här gången. För hela artikeln klicka här.
Bilder från överfallet kan ni se här. 

 

 

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer