Krönika: Kvinnliga och Strikeforce fighters jag vill se i UFC

Här kommer en krönika där webredaktör Dennis Johansson listar ett antal namn på kvinnliga fighter och strikeforce fighters som jag hoppas kommer till UFC när nu en kvinnlig divsion startas upp och strikeforce läggs ner.

Vem är jag att välja fighters att ta in i UFC kan man undra, ser mig själv främst som ett fan har därför ett antal namn som jag hoppas få se för att se dem fightas i UFC.

Från Strikeforce:
Går i genom viktklass för viktklass, inte i korrekt ordning ska dock tilläggas.
Strikeforces lättviktsmästare Gilbert Melendez för att han är världens näst bästa lättviktare just nu enligt många. För mig för att han har erfarenhet av långa matcher mot lite sämre namn men som visat att han kan dansa med dem allra bästa. Melendez VS Henderson, Melendez VS Diaz och många andra intressanta matcher dyker upp i huvudet för mig. Andra namn från lättvikten för mig är Josh Thomson , klarat av att hänga inne där med Melendez i 75 minuter och dessutom vunnit en gång. Ett namn som kan röra runt i lättvikten tror jag. Sen är KJ Noons, Ryan Couture (Son till Randy Couture) intressanta också.
Dem två tungviktare som fortfarande tillhör Strikeforce är Daniel Cormier och Josh Barnett. Cormier borde kunna gå in i UFC och få en titelmatch, men kommer tyvärr behöva gå en NOC match mot någon för att få chansen tror jag. Medan Barnett är självklar trots sina dopingproblem och hans ålder. Barnett har ett par matcher kvar i sig.

I weltervikt tycker jag inte Nate Marquardt är riktigt intressant för UFC. Han kan bjuda på ett par bra matcher för ett main-card men inte mer. Men är mer intresserad av Tarec Saffiedine om han besegrar Marqurdt, samma med Tyron Woodley. Nya fräscha namn som kanske inte har potentialen att bli mästare, men som kan bjuda på ett par bra matcher. Gillar att se nya namn komma in i UFC tack var det här, inte en som Marquardt som fick sparken på grund av doping.

I mellanvikt har Luke Rockhold byggt sig ett namn. Vinner han sin sista titelmatch så kan han dock inte förvänta sig en direkt titelmatch då divisionen möjligen kan bli en flaskhals inom dem närmaste månaderna. Chris Weidman, Tim Boetsch, Michael Bisping till och med Vitor Belfort står före i kön just nu. Men en match mot Yushin Okami skulle vara intressant för Rockhold. Även Tim Kennedy, Ronaldo Souza, Derek Brunson, Roger Gracie men också Lorenz Larkin, vinner Larkin och snor titeln av Rockhold, och därmed blir sista Strikeforce mästaren, då har han ett starkt namn att marknadsföra för UFC.
I från Strikeforces tunna lätt tungvikts division borde det inte finnas många namn. Men ett fanns där, Gegard Mousasi är ett namn jag viljat se i UFC länge. Om han inte klarar av lätt tungvikten kan han gå ner till mellanvikt utan problem och fortfarande vara intressant. Speciellt för fight-cards i Asien och Europa. Annars finns det inte mycket att hämta där.
Kvinnliga fighters jag vill se i UFC:
Ronda Rousey och Miesha Tate har redan skrivit på för UFC men fler namn behövs för en division. Mest hoppas man ju på Cristina ”Cyborg” Santos för en supermatch mot Rousey. Dock tillhör Santos fjädervikten och är tveksam om hon klarar av att banta till 135 lbs. Annars är Sarah Kaufman, Alexis Davis, Hiroko Yamanaka för mig självklara. Sara McMann är ett måste då hon är Olympisk medaljör i brottning och en match mot Rousey skulle bli lätt att marknadsföra under parollen medaljör mot medlajör, vilket skulle vara bättre judo eller brottning? För att bygga ut divisionen lite till kan man ta in Amanda Nunes, Shayna Baszler, Cat Zingano, Hitomi Akano, Liz Carmouche, Milana Dudieva och Kelly Kobold också.
För Svensk del så skulle Elina Nilsson vara intressant om hon kan banta ner till bantamvikt för UFC trots sitt record (2-3-0). En regerande världsmästare i kickboxning för en ny division är alltid intressant. Hanna Sillén har ett bra record (5-1-0) men tävlar i viktklassen under, för min del vill jag se Sillén gå ett par matcher i bantamvikt och se hur hon klarar av viktklassen innan jag skulle säga att hon kan klara av UFC. Men vill säga att jag hoppas få se Hanna Sillén i UFC komma in i den gula motorcykel dressen från Kill Bill till tema musiken för filmen. Den entrén skulle vara cool att se.

Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer