Idrottsgala nomineringar från SB & K

Det är nu klart att svenka budo & kampsportsförbundet har gjort 4 nomineringar för svenska idrottsgalan. Det handlar om Elina Nilsson, Jennifer Österling och Alexander Gustafsson.

Från SBKs håll har man i år valt att nominera Alexander Gustafsson i två kategorier, medan Elina Nilsson och Jennifer Österling blitvit nominerade i en var.

Alexander Gustafsson nomineras till årets manlige idrottare och till årets prestation. Båda motiveringarna gäller hans match mot Thiago Silva på UFC Sweden som Gustafsson ”lekte hem” enligt motiveringen.
Elina Nilsson har blivit nominerad till årets kvinnliga idrottare. Motiveringen ska vara hennes titelförsvar under världsmästerskapen i thaiboxning.
Jennifer Österlin nomineras till årets nykomling och motiveringen bygger på hennes imponerande insatser under SM och EM. Båda mästerskapen vann Jennifer Österlin som debutant efter varit relativt okänd i thaiboxningskretsar sedan tidigare.
Nu är det upp till juryn som utser dem 4 slutgiltiga nomineringarna till priserna på galan som tv-sänds. Nomineringar gjordes av förbundsstyrelsen.
Webredaktör Dennis Johansson tycker till:
Tyvärr så kommer vi in till den stora idrottsgalan med ett OS-år i ryggen som gav många nya namn till idrotts-Sverige. Årets prestation är troligen körd för Alexander då vi till slut fick ett OS-guld och handbollslandslaget som tog sig hela vägen till final helt sensationellt i OS.
Bäst chans kommer Jennifer Österlin ha. Även om Rasmus Myrgren kommer bli en tung utmanare. Tyvärr väger OS-medaljer nog tyngre i juryns ögon.
För Elina Nilssons del så tror jag det blir för tufft. Med tanke på Lisa Noréns OS-silver och att hon kom tillbaka från en tung skada och missade OS-guldet i triathlon med mindre än en hundradel.
Vad tror ni läsare?

Det är nu klart att svenka budo & kampsportsförbundet har gjort 4 nomineringar för svenska idrottsgalan. Det handlar om Elina Nilsson, Jennifer Österling och Alexander Gustafsson.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer