Fyrmannaturnering om Supremacy titeln i -69 kg klar för Supremacy League Rising

En turnering i -69,1 kg har blivit klar för Supremacy Rising som går av stapeln på Berns i Stockholm. Deltagarna blir Sebastian Mendez Tyskland, Akeem Sadiku Nigeria, Jason Woodham England och Svenske Ricardo Gonzalez.

I Supremacy League tävlar man i viktklasserna:

Supremacy Olympics (H): -64,5 kg
Supremacy Titans (H): -69,1 kg
Supremacy Gigantes (H): -75 kg
Supremacy Muses (D): -54 kg
Supremacy Amazons (D): 60 kg
Turneringen kommer gå mellan fyra toppnamn i -69,1 kg, som kallas Supremacy Titans.

Semifinal 1: Tysken Sebastien Mendez, WKA världsmästare i muaythai och europamästare i K1 kommer ställas mot nigerianska motståndaren Akeem Sadiku som är tvåfaldig nigeriansk mästare i K1.
Semifinal 2: Jason Woodham från England har under de senaste åren förlagt all sin träning till Thailand där han deltagit i Challenger Muaythai 2011, WMC turneringen I1 och där mött några av världens bästa fighters i muay thai. Mot honom ställs svensken Ricardo Gonzalez som vann sin första VM medalj redan 1999, men som tyvärr tvingades dra sig ur thaiboxnings VM i år på grund av sjukdom. Gonzalez är dubbel och regerande svensk mästare i muaythai i -71 kg klassen (2011, 2012) som räknas som en av de tuffaste viktklasserna att vinna i Sverige. Detta gör att han ser ut som favorit i turneringen.
Turneringen kommer bjuda på grymma matcher, där vinnarna från semifinalerna kommer att drabba samman om bältet som galans tredje main event.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer