Den professionella kickboxningen intar Sverige

Den 13 oktober 2012 så arrangeras den första galan i professionell kickboxning i Sverige någonsin. Galan heter ”Supremacy Rising” och ingår i galaserien Supremacy League och kommer att hållas i de klassiska miljöerna i Berns Salonger i Stockholm. Endast 400 biljetter finns till försäljning.

Professionell kickboxning blev godkänt av Kampsportsdelegationen vid Länsstyrelsen i Örebro 28 oktober 2011. Det innebär att den svenska eliten har möjlighet att mäta sig mot den internationella eliten – som proffs!
Världsmästarbälte på spel i main event
Galan bjuder på två internationella titelmatcher och en titelkvalificeringsmatch.
Tofan Pirani från Sverige som kommer att ta sig an Joey George från Kanada om det professionella
världsmästarbältet i WKN i main event.
Tofan är en av de mer meriterade svenskarna någonsin som senast härom månaden mötte monstret Bob Sapp på en stor gala i Dubai. Joey George är samtidigt regerande kanadensisk mästare, tävlade i K-1 USA senast förra månaden och har bara fyra förluster på sina 27 proffsmatcher hittills. Under alla omständigheter så är de båda tungviktarna rankade högst i världen i Super Cruiserweightdivisionen 92,5 kg
Europamästartitelmatch Sverige-Frankrike
Som co main event så får vi se en otroligt tuff match om WKN:s europatitel mellan den svenske supertalangen Sadibou Sy och fransmannen Corentin Jallon. Denna match går i Cruiserweight (-88,5kg) och Sadibou med fyra världsmästartitlar och en europatitel som amatör ställs nu mot ett gediget proffs från Frankrike (fransk pro-mästare i muaythai), som har mött flera av de allra största i andra stora proffssammanhang, såsom Thor Hoopman (WMC World Champion) och Stephan Susperregui (WKN World Champion). Sy har 41 vinster på 44 matcher och Jallon har 28 vinster på 35 matcher.

Internationella matchningar
Utöver de ovanstående titelmatcherna så kommer galan innehålla fler svenskar i matcher mot starka kombatanter från bland annat England, Tyskland, Iran och Nigeria.
Biljetterna finns ute nu
Galan kommer att erbjuda ca 400 exklusiva platser, varav ett antal redan är reserverade för sponsorer och press. Till ett flertal av biljetterna ingår också trerättersmeny med vin.
Mer info om Supremacy League finner ni på www.supremacy.tv.

Den 13 oktober 2012 så arrangeras den första galan i professionell kickboxning i Sverige någonsin. Galan heter ”Supremacy Rising” och ingår i galaserien Supremacy League och kommer att hållas i de klassiska miljöerna i Berns Salonger i Stockholm. Endast 400 biljetter finns till försäljning.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer