Summering från VM i BJJ

Under lördagens tävlingar tog Janni Larsson sitt andra VM guld och denna gång i den öppna viktklassen för lilabälten. Dessutom tog Tove Södersten brons i lättvikt i brunbältesklassen. Se svenskarnas resultat från lördagen här.

Janni Larsson tog sitt andra guld i årets VM i den öppna klassen för lilabälten. Larsson har nu dubbla guld från både European Open och VM! Resultat öppna klassen lilabälten:

1. Janni Larsson – CheckMat
2. Kristina Barlaan – Nova União
3. Alison Tremblay – Brazilian Top Team
3. Jena Bishop – Gracie Humaita USA

Jon Röhne (brunbälte 94,3 kg) inledde väldigt bra och besegrade Julien da Silva från Clark Gracies team. I nästa match fick Jon tyvärr se sig besegrad på en hopptriangel.

Tove Södersten (brunbälte lättvikt) fightades också i lördags och dagen slutade med ett brons till Tove efter en vinst och en förlust.

Robson Barbosa (svartbälte -76 kg) låg under i första matchen med 2-0 innan han mycket snyggt vände med ett helikoptersvep och sedan kunde avsluta med en strypning från rygg. I den andra matchen blev det förlust för Robson som aldrig riktigt kom in i matchen och han fastnade i en armbar i slutet av matchen.

Med detta så är VM över för de landslagsuttagna som summerar till 2 guld i lilabälte och ett brons i brunbälte på damsidan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer