Assan är tillbaka i Göteborg

INTERVJU. På söndag går Assan Njie match om titeln i weltervikt på The Zone FC 10 i hemstaden Göteborg. Det är hans andra match i viktklassen men han känner sig redan hemma.

– Det känns riktigt bra inför matchen, det ska bli roligt. Det var längesen jag gick match hemma i Göteborg. Senast var det i shootfighting och det måste ha varit nästan tio år sedan, säger Assan Njie.

Blir det mer press på hemmaplan?

-– Jag försöker att inte lägga någon press på mig på det sättet. Jag ser det som något positivt att få tävla hemma och slippa resa. Det är nog press att gå match som det är.

Betyder det något att det är en titelmatch?

– Egentligen inte, alla matcher är lika viktiga.

Sedan proffsdebuten 2006 har Assan Njie gått 14 matcher, endast två gånger har han fått se sig besegrad. Senaste förlusten var 2008 och sedan dess har 28-åringen vunnit fem matcher.

Tidigare i år gjorde Assan Njie, som tävlat uteslutande i mellanvikt under karriären, debut som i weltervikt. Machen gick han i Cage Warriors mot Steven Ray och vann vi en giljotin i den andra ronden.

– Det kändes bra och naturligt i weltervikt. Jag var skeptisk till att gå ner från mellanvikt från början men det gick bra. Det tråkiga är att inte kunna käka gott men det får man ta. Jag kände mig också riktigt stark, min motståndare hade inte mycket att sätta emot och det sa han också själv efteråt, säger han om premiären.

Du tappade inget genom att du bantade?

– Nej det tycker jag inte, jag har snabbheten för viktklassen. Inför den här matchen ligger jag också ännu bättre med vikten.

Assan Njie var ursprungligen bokad att möta Ivica Truscek men när denne skadade sig tog dansken Morten Djursaa chansen istället. För Assan Njie har det inte förändrat något.

– Jag tycker inte det störde alls. Jag tränade för en motståndare som är duktig stående och dansken jag möter nu är också duktig stående.

Det här är första gången sedan 2009 som du går mer än en match per år, känns det som att det är nu det ska lossna?

– Det har jag faktiskt inte tänkt på, men det stämmer. Genom åren har jag haft otur med skador men nu är jag skadefri. Jag vill försöka gå fyra matcher om året framöver.

Assan Njie har dock fått ställa in en planerad match i Finland tidigare under våren på grund av en gammal skada.

– Jag bröt fingret inför en match i Superior Challenge och sedan dess har det inte varit riktigt läkt. Inför matchen i Finland stukade jag fingret och det svullnade så mycket att jag inte kunde stänga handen. Men svullnaden gick snabbt ner och nu är det okej igen.

Hur långt från ett kontrakt med UFC tror du att du är?

– Jag har ingen aning, det är svårt att säga. Jag tycker det är kul att andra svenskar fått chansen och jag vet att jag tillhör de som kan hävda mig i UFC. Nu handlar det bara om att få chansen.

Första målet är att ta karriärens trettonde seger på söndag, sedan väntar lite semester.

– Jag har ingenting mer bokat, men jag kommer att ta lite semester efter den här matchen. Men det vore perfekt att gå match i september igen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer