Viasat och Team Sauerland tar världsklassboxning till Norden

Viasat och Team Sauerland presenterar Nordic Fight Nights, ett helt nytt koncept som betyder att det kommer arrangeras flera toppklass galor per år i Danmark. För Team Sauerland boxas den obesegrade svensken Erik Skoglund (7-0, 3 KOs) som nyligen gjorde comeback efter att ha brutit käkbenet på tre ställen. ”Erik Skoglund har vad som krävs för att bli världsmästare, och tack vare TV10 kan tittarna nu följa med på hela hans resa uppåt rankinglistorna” säger Kalle Sauerland.

TV10 kommer direktsända samtliga galor under 5 års tid och Kalle Sauerland tror att samarbetet kommer ta professionell boxning till nästa nivå i Sverige.

Den 18 februari är det dags för den första Nordic Fight Night i Köpenhamn och huvudevent blir en titelmatch i supermellanvikt mellan den hårdslående dansken Rudy Markussen och Brian McGee. Förutom det kommer tittarna att få spännande action från nordiska toppboxare som Mikael Kessler, Rudy Markussen, Cecilia Braekhus med flera.

”Vi är glada över att vara en del i det här samarbetet. Det är spännande tider för svensk och nordisk boxning, och förhoppningsvis det första steget mot en svensk världsmästare” säger Viasats sportchef Per Tellander.

”Det här kommer verkligen lyfta svensk boxning. Jag är glad över att vara en del av Nordic Fight Night och jag kommer att jobba hårt för att vinna varje gång jag kliver upp i ringen.” Erik Skoglund

Viasat och Team Sauerland presenterar Nordic Fight Nights, ett helt nytt koncept som betyder att det kommer arrangeras flera toppklass galor per år i Danmark. För Team Sauerland boxas den obesegrade svensken Erik Skoglund (7-0, 3 KOs) som nyligen gjorde comeback efter att ha brutit käkbenet på tre ställen.

”Erik Skoglund har vad som krävs för att bli världsmästare, och tack vare TV10 kan tittarna nu följa med på hela hans resa uppåt rankinglistorna” säger Kalle Sauerland.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer