Världens högst graderade kvinna i Kyokushin Karate är svenska

WKO Shinkyokushin organiserade sitt 10 Världsmästerskap den 22-23 oktober i Tokyo. I samband med mästerskapet genomfördes en gradering där deltagare från hela världen deltog. Camilla Bolin, 43 år, från Stockholms Kyokushin Karate var en av dem. Camilla blev inte bara godkänd utan fick också höga poäng från graderingsdomarna vilket resulterade i att Camilla nu har 5 Dan, det vill säga femte graden av svart bälte. (Foto: Louise Helmfrid)

”Camilla har tränat hårt under många år. Detta är en unik prestation och vi är väldigt stolta över att vi nu har världens högst graderade kvinna i Sverige. Jag hoppas också att det kan locka ännu fler tjejer till sporten”, säger förbundssekreteraren Fredrik Gundmark i stilorganisationen Swedish Karate Kyokushinkai.

Camilla Bolin bor i Täby utanför Stockholm med sin familj och jobbar till vardags som klinikchef på Naprapathögskolan. Hon började träna Karate som 13-åring och blev bland annat Europamästare 1994.

Mer om Camilla: http://www.stockholmskarate.com/camilla.html

På VM representerades Sverige av Jimmie Collin, Fredrik Olsson och Fredrik Johansson av vilka Jimmie Collin klarade sig bäst och tog sig vidare till tredje omgången (”Best 32”).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer