Klara Svensson vann på knock

Den 24 åriga Höllvikenboxaren Klara Svensson håller nollan som proffsboxare och vann sin tredje proffs-match i tyska Cuxhaven i fredagskväll. I tredje ronden sänkte hon ungerskan Alexandra Ordog med ett leverslag och säger till Aftonbladet ”Jag hade ett lugn som jag inte känt tidigare. Väldigt skönt att få en sån här match efter att ha mött två rutinerade och tuffa brudar i mina första proffsmatcher”.

Efter 105 amatörmatcher och VM- och EM-silver satsar hon nu på Världsmästartiteln. Klara skrev kontrakt med den tyska organisationen EC boxing efter sin proffs-debut och hon gillar hur proffsboxningen till skillnad från amatörboxningen handlar mer om kraft och knock och hur det förändrar tekniken till att stå kvar på båda fötterna, ha lägre tyngdpunkt och fördela explosiviteten i slagen.

Den svenske mellanviktaren Adnan Salihu (7-4-0) boxades också på galan och mötte polacken Michal Nieroda. Ett permanent kontrakt stod på spel och Adnan såg länge ut att ta hem matchen och kontraktet men blev utslagen på knock. 29-åriga Adnan kommer ursprungligen från Albanien men har bott i Helsinborg och Sverige de senaste sju åren och har tidigare sagt till Helsinborgs Dagblad, ”Jag skall bli en kung i världen, jag ska bli en ny Ingemar Johansson och tänker jobba maximalt för att komma dit”.

Artikeln i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/boxning/article13957377.abDen 24 åriga Höllvikenboxaren Klara Svensson håller nollan som proffsboxare och vann sin tredje proffs-match i tyska Cuxhaven i fredagskväll. I tredje ronden sänkte hon ungerskan Alexandra Ordog med ett leverslag och säger till Aftonbladet ”Jag hade ett lugn som jag inte känt tidigare. Väldigt skönt att få en sån här match efter att ha mött två rutinerade och tuffa brudar i mina första proffsmatcher”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer