Svensk MMA & BJJ lika intolerant som engelsk fotboll?

I en intervju med Kimura berättar ett ännu så länge anonymt svenskt MMA proffs om hur det är att vara homosexuell i en miljö han upplever som mycket homofobisk. Han berättar om tidigare obehagliga upplevelser i träningsmiljö på klubbar runtom i Sverige, om sina förhoppningar för framtiden och att han ännu inte vågar gå ut med sin sexuella läggning. Läs mer.

”Det är som smygrasism ungefär kan man säga. Samtidigt vill jag säga att på träningarna är det sällan en machojargong och bögskämt mellan oss som tränar. Det är runt omkring och av tränare. Inte minst av fans också faktiskt även mediefolk tyvärr”.

Den mycket lovande engelska fotbollsspelaren Justinus Soni ‘Justin’ Fashanu hade en aktiv spelarkarriär 1978-97 och var den första professionella spelaren att komma ut med att han var homosexuell. Efter hot, kritik och trakasserier inom fotbollsvärlden begick han till slut självmord i sitt garage 2 maj 1998. Är det så illa ställt inom Svensk MMA & BJJ?

Läs intervjun på Kimura: http://www.kimura.se/exklusiv-intervju-ett-svenskt-mma-proffs-talar-ut.html

Läs mer om Justin Fashanu: http://sv.wikipedia.org/wiki/Justin_Fashanu

Fortsatt homofobi inom engelsk fotboll: http://www.dn.se/sport/fotboll/inget-stod-for-homosexuella-fotbollsspelare-i-england

Riksidrottsförbundets policy mot diskriminering på grund av sexuell läggning inom idrotten:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer