Uttagningen till karatelandslaget flyttad

Svenska Karateförbundet har annonserat ut tjänsten som förbundskapten i kara respektive kumite. Då de nya förbundskaptenerna tillträder den 1 december kommer det planerade landslagslägret i Malmö att flyttas från slutet på oktober. Uttagningen kommer istället att hållas i samband med SM i Botkyrka den 3-4 december. Ingen föranmälning behövs, lämpliga kandidater kommer att plockas ut på plats under SM för en separat uttagning i anslutning till tävlingen, där det även sker en kontroll av att utövaren uppfyller samtliga kriterier för att ingå i landslagstruppen. De kriterierna läser du mer om här.

Förbundsstyrelsen har beslutat att annonsera ut uppdraget som förbundskapten i kata resp. kumite. Ett uppdrag som fortsätter att vara ett ideellt arbete, men samtidigt reglerat med klara direktiv. De flesta specialidrotter inom Riksidrottsförbundet har reglerade avtal för förbundskaptensrollen och karatelandslaget kommer inte att vara något undantag.
Förbundskaptenernas uppdrag är att finna de som är motiverade att göra en allvarlig satsning på att utveckla sin karate till högsta elitnivå under 2012 och vill därför att man kan visa på tävlingserfarenhet och stor potential till utveckling. Samtidigt finns det ett antal grundkriterier att uppfylla:
Ålder: Lägst fyllda 16år den dag uttagning sker.
Grad och utförande: Lägst 3 kyu och specifikt för kata gäller att kunna minst fem tävlingskator varav minst en ska vara s.k. shiteikata.
Grundprinciper: God fysik, bra attityd, vinnarinstinkt och potential för utveckling.
Tävlingsmeriter: T ex SM, DM och öppna tävlingar, såväl nationella som internationella, dock ej stiltävlingar. Erfarenhet från deltagande vid större internationella tävlingar är en merit, men inte ett absolut krav.
Den klubb/förening man representerar ska ha betalt sin medlemsavgift till Sv. Karateförbundet (kontroll kommer att ske i samband med SM).

Om du redan köpt en ”icke ombokningsbar” biljett till den tidigare planerade uttagningen i Malmö i slutet på oktober, hör av dig till förbundet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer