Thaiboxningsförbundet förnyar

Det Svenska Muaythaiförbundet arbetar just nu stenhårt för att förnya och förbättra svensk thaiboxning. Inom kort kommer ett nytt digitaliserat rankingsystem, där samtliga matcher som äger rum i Sverige skall registreras. Matchboken kommer således att skrotas med tiden. Förbundet har även gjort en nysatsning på cybervärlden och tagit fram en ny hemsida med nytt fräscht utseende. Ta en titt på http://www.muaythai.se och läs mer om det nya rankingsystemet här.

Nedan följer information från Svenska Muaythaiförbundet kring det nya rankingsystemet, matchkort m.m.

I det nya rankingsystemet kommer man kunna se vilken fighter som mött vem, hur det gått, i vilken viktklass de mötts, och så vidare.

SB&K:s tävlingskort, som är obligatoriskt vid tävling, har redan tagit över matchbokens roll till viss del, och nu tar det digitala rankingsystemet över resterande del då alla matcher bokförs i det.

Från 1 januari 2012 behövs inte längre någon matchbok för att tävla inom Sverige. Däremot krävs att fightern innan tävling blivit registrerad i det digitala systemet. Under en övergångsperiod från 1 oktober till och med årsskiftet godtar vi både matchbok och digital licens.
Det kommer fortfarande att gå att köpa matchböcker för de fighters som ska tävla utomlands.

Vi kommer även att registrera tidigare matcher under förutsättning att de fighters som vill ha sitt fullständiga record med anmäler det.

För att få lov att tävla måste du inneha SB&K:s tävlingskort, tillhöra en klubb ansluten till SMTF och vara registrerad i SMTF:s digitala rankingsystem, vilket ersätter att man tidigare hade en matchbok. Alla nya svenska tävlingsresultat kommer att bokföras digitalt i vårt rankingsystem i samband med tävlingsrapporten som arrangören skickar in till förbundet, vilket gör att vi får fram en aktuell ranking för svenska fighters.

Nya fighters registrerar sig via SMTF:s hemsida.

Tävlingskortet från SB&K beställer du här.

Har du redan matchbok och tävlingskort?
Efter den 1 januari 2012 måste alla som tävlar i Sverige registrera sig här innan tävling, oavsett om man har tävlat tidigare eller inte.

Om du redan har matchbok och tävlingskort kan du registrera dig via SMTF:s hemsida. Här finns även utrymme att rapportera in tidigare tävlingsresultat så för vi in det i rankingsystemet.

OBS! Under övergångsperioden fram till årsskiftet kan du fortfarande tävla med matchbok. Men inte efter 1 januari 2012. Kommer du till tävling då utan att ha registrerat dig så får du inte starta.

Vad kostar det?
Alla klubbar som registrerat nya fighters hos oss får en räkning vid slutet av året där vi debiterar 100 kronor per ny fighter (200 kronor om denne begärt ut matchbok för att kunna gå matcher utomlands).
Fighters som redan är tävlingsaktiva och har matchböcker sen det gamla systemet måste också registrera sig i vårt digitala rankingsystem, men det kostar inget.

Fightas du utomlands och behöver matchbok?
För de nya fighters som ska tävla utomlands finns den gamla typen av matchböcker fortfarande att få. Skicka in ditt formulär ifyllt minst två veckor innan boken behövs. Det går alltså bra att beställa boken först när man vet att man kommer att behöva den.
Klubben debiteras då 200 kronor vid årets slut totalt för registrering och bok.
Alla fighters som redan har matchböcker behåller dem för framtida bruk utomlands. De fighters som går matcher utomlands kan anmäla matchresultatet till tävlingsansvarig Teemu Lehtinen som för in detta i rankingsystemet.

Tipstack till Fredrik Johnson och Joel Herrey


Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer