Intervju med Papy Abedi inför UFC-debuten

Papy Abedi är näste svensk att gå på UFC. Fighter Magazine intervjuade honom nu på morgonen. Det ryktas om att han ska möta Thiago Alves på UFC 138 i England den 5 november. Så här säger han själv om ryktena. MMA Weekly har rapporterat om matchningen.

Stämmer det att du ska möta Thiago Alves på UFC 138 i England den 5 november?
– Jag har inte hört något ännu, men då kanske ryktet stämmer!

Han har ju tävlat länge i UFC och har erfarenhet. Vad tycker du om motståndet om det blir han du möter i din första match?
– Vad ska man säga. Man får tacka att man får möta de bästa. Jag skulle tycka det blev en bra match. Det är bra om jag får visa vad jag går för. Det betyder att de har ett förtroende för mig att sätta mig mot en sån bra motståndare.

Du kommer byta viktklass från -84 kg till -77 kg. Hur kommer det att gå till?
– Att byta viktklass är det minsta problemet. Jag väger nu 80 kg på morgonen. Jag tränar löpning 2 x 10 km i veckan och två gånger i veckan springer jag i Hammarbybacken.

Om du väger 80 kg nu, kan det inte vara mycket fett att ta av?
– Jag är helt rippad, det kan man säga.

Har du ändrat något mer än att lägga till extra löppass i träningsschemat?
– Jag har inte ändrat så mycket. Istället för att jag äter tre mål om dagen fördelar jag maten på 6 mindre måltider istället.

När du gör din debut kommer det nästan ha gått ett år sedan du tävlade sist. Är du inte räd för att vara ringrostig.
– Inte direkt. Jag tränar och tävlar i judo, jag kommer inte att vara ringrostig. Det är mer folk och tittar, det kommer vara den stora skillnaden.

Är du förberedd mentalt på att tävla i UFC?
– Jag är där alla vill vara, jag är glad att få match. Jag vill vinna och hålla mig kvar i organisationen. Vem jag möter spelar ingen roll. Är jag bra förbered så spelar det ingen roll. Jag kommer att göra mitt bästa så får vi se. Tanken är att jag ska vinna.

Om det är Thiago Alves du möter. Har du hunnit se några av hans matcher?
– Om de ger mig Thiago Alves, så kommer det att passa mig bra! Jag har kollat hans senaste matcher, nu sist förlorade han. Jag tror jag kan ”ground N punda” honom.

Hur ser det ut med din träning?
– Jag har bra folk att träna med här i Sverige. Träningen på klubben med Martin, Diego, Reza med fler och även andra duktiga utövare som Assan, Cedenblad, Mats Nillson med flera. Vi har bra folk i Sverige och jag behöver inte åka utomlands för att få bra sparring. Dessutom tränar jag med landslagsutövare i boxning, bra thaiboxare och brottare. Jag har ett bra team runt mig och mina sponsorer Omni4 sköter min fys.

Vad betyder den första matchen för dig?
– Jag ska ge allt jag har och vinna matchen. Det är vinna eller försvinna för min del. Jag har ett fyra matchersavtal, men jag ser inte förbi denna första matchen. Jag kommer att göra allt som krävs för att vinna detta.

MMAWeekly

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer