Eddy Bengtsson på The Zone FC – Demolition

Eddy Bengtsson från Göteborg och Gladius MMA kommer att tävla på The Zone FC – Demolition den 1 oktober. Se även videon från hans förra match.

Göteborgaren Eddy Bengtsson återkommer för femte gången till The Zone buren. The Zone buren har inneburit 4 vinster och inga förluster. I den senaste matchen den 7 maj mötte Eddy Istvan Kalmar (då 6-2-0) från Ungern, som slutade med favör för den 189 cm och 130 kg tunge fightern från Göteborg. Det blev en flygtur för Istvan i första ronden då Eddy Bengtsson kryssade honom över halva buren. I landningen skadade sig dock Eddy som tvingats till vila och rehab, som därmed missade SM i submission wrestling i början på juli. En kimurakoppling efter under minuten avgjorde och Eddy kunde vråla ut sin glädje. Det var en lättad Eddy Bengtsson som tog emot publikens jubel.

Det blev ett kryss som ledde till nedtagning, är det av gammal vana som du kastar dina motståndare?
– Jag har goda minnen från kryss och The Zone -buren. Det har gått bra förut. När jag väl fick tryckt upp honom mot buren, kände jag: ”Jag ger mig iväg”. Kastet blev inte klockrent och jag landade på axeln som skadades i kastet, men jag hamnade i side och kunde sätta ett lås.

Du landade på axeln och har varit skadad sedan dess.
– AC-leden höll på att bli allvarligt skadad i fallet. Jag har fått vila och göra rehab. Jag missade SM i SW, vilket är tråkigt då jag vann förra året.

Var det en komfortabel vinst tycker du?
– Jag ville ha upprättelse för missödet i Ryssland. Det var en bra gubbe jag mötte som gått många matcher, men jag fick ingen längre match. Jag hade räknat med tre ronder och full tid, men matchen var slut på mindre än en minut.

Hur såg dina förberedelser ut inför tävlingen, fick du ut vad du ville i matchen?
– Jag hade tränat thaiboxning och mycket boxning. Det blev ju inte så mycket av den varan på matchen. Jag följde mitt game hela vägen vilket ledde till vinst. Men jag ville göra det som jag tränat på och lärt mig.

Vad har du fokus på inför nästa match?
– Inför nästa The Zone lägger jag fokus på att komma i bättre fysisk form. Tappa vikt, jag ska bli lättare och snabbare utan att tappa styrka. Då kommer jag även att orka mer. Jag tänker mig ett strikt matschema där jag sköter min kost. Kanske kan jag komma ner ca 15 kg inför matchen. Ju bättre rörlighet jag har desto mindre chans kommer motståndaren att ha.

Hur ska du göra det då?
– Jag ska sköta kosten och få bort fettet på kroppen med konditionsträning och förbränning.

Vad kan du förbättra anser du?
– Hela mitt game kan bli bättre. Det är så det känns.

Hur kommer sommaren att se ut för dig?
– Sommaren kommer handla om mina prioriteringar. Pojken, jobbet och träningen. Pojken går alltid först, jobbet och träningen får ta den övriga tiden.

Vad ser du framigenom. Detta blir din 7:e proffsmatch sammanlagt, vad hägrar?
– Det känns bara bra att tävla på hemmaplan. Jag tar en match i taget, säger jag vis av erfarenhet.

Biljetter på Ticnet: http://www.ticnet.se/event/The-Zone-FC-10-Demolition-biljetter/LIH1001
Eventsidan: www.thezonefc.com

Eddys senaste match mot Istvan Kalmar

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer