Westin om vinsten i England

Jonatan Westin gick match WFC 2 – Bad boys den 9 juli. Han vann på submission, guillotine i den första ronden och går därmed till 3-1 i matcher. Fighter Magazine kontaktade Westin för att prata om matchen och vinsten.

Kan du berätta om matchen? Läste att motståndaren svimmade av, hann domaren inte bryta?
– Jag kan börja med att säga att arrangemanget var väldigt oproffsigt mot oss fighters, där inget stämde med schema eller va de sa, så tillvaron där var lite omtumlande med mycket väntan och osäkra kort.
Men själva matchen matchen: Jag såg min motståndare för första gången i buren, då han inte hade synts till på varken stairdown eller invägning eller presskonferens, men han såg tuff ut och ville inte hälsa. Domaren sätter igång oss. Jag börjar jobba lite ”in – ut boxning”. Han slänger iväg ett par sparkar. Min plan med fin boxning förstördes då han går på och verkligen brawlar, jag föll in i hans game och vi träffar lika mycket, men han träffar hårdare. Så jag fick smaka några träffar och backar ut på min distans. Jag skär av buren med zickzackande steg arbetandes med främre handen och sökte sedan clinch upp mot buren. Jag tog ner honom till halvgaurd, körde GnP och armbågar, så han öppnade gaurd så jag kunde passera. Jag tog mount, mer GnP och han gav bort sin rygg och jag fick en Rear naked choke, som han gled ur! Jag körde triangel från mount, rullade till gaurd, som han gled ur (han var riktigt hal). Han ställer sig upp, jag med, och jag slår en kombo. Tar ner och gör samma sak igen från halvgard, side, mound, triangel, denna gång turtlar han. Jag kopplar giljotin då 30 sekunder återstår av ronden och drar gaurd. Han kämpar emot ett tag, sen känner jag att han slappnar av men domaren bröt inte förrän kanske efter 10 sekunder efter att han hade somnat. Det resulterade i 2 minuter med syrgas för att han skulle vakna. Tråkigt att det ska behöva gå så långt, men kul med klar vinst :) Han mådde bra efteråt.

Vad har du för planer nu gällande fighting och hur ser sommaren ut?
Jag har inget spikat än så länge, men det blir i november, då jag behöver semester nu har haft 7 månader med matchträning och mer eller mindre diet. Så nu ska jag resa runt i Sverige och hälsa på vänner och familj som jag inte träffat på länge och unna mig att leva ett vanligt liv med hamburgare, öl och spontanitet!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer