Efter UFC Live

Marquardt föll bort och cardet hamnade i skymundan. Men historiens galnaste comeback snodde showen och var det enda någon ville prata om efteråt.

Huvudmatchen mellan Cheick Kongo och Pat Barry kunde inte bjudit på mer dramatik. Efter tre minuters lugn inledning landade Barry första hårda slaget, och skickade den stora fransmannen in i dimmorna. Med skakande ben som tappat all balans och famlande armar försökte Kongo få kontroll men blev omedelbart sänkt igen. Domare Dan Miragliotta hoppade ur vägen för fallande tungviktare och fäktade med armarna i något mellanting mellan att vilja bryta och låta matchen fortsätta. Halvt utslagen och knappt stående efter en halvminuts konstant stryk backade Kongo mot buren, redo att bli slutgiltigt sänkt. Men med två högerslag genom dimman, den andra en uppercut på hakan, gick Barry från given segrare till medvetslös på ett ögonblick. Joe Rogan skrek alla adjektiv han har i sin arsenal och Goldberg pratade historieböcker. Publiken gick i taket och alla utom möjligtvis Barry var synnerligen nöjda.

Charlie Brenneman hoppade in mot Rick Story efter Nate Marquardts mystiska och plötsliga avsked från UFC. Bytet av motståndare var en guldchans för Brenneman, och kanske en uppgradering för publiken också. Story fick för omväxlings skull möta en lika intensiv brottare som han själv är, och tempot hölls högt från början med spektakulära dueller om nedtagning. Story hade ett försprång i råstyrka och teknisk variation, men Brennemans explosiva snabbhet höll liv i matchen. I tredje ronden kickade utmattning in och tempot sänktes, vilket bland annat ledde till ett märkligt beslut att ställa brottarna upp mitt i ett submissionförsök. Brenneman var vid det här laget övermatchad och förbrukad, men överlevde länge nog att få ett upset levererat av domarna.

Den färgstarke tungviktaren Matt Mitrione, känd för sin snabbhet och lätt rubbade personlighet, imponerade igen. Ställd mot den ännu större Christian Morecraft, dansade ”Meathead” omkring och pricksköt med överlägsen boxning. Några vändor på marken förlängde matchen, men knocken var bara en tidsfråga. Med en halvminut kvar på rond två säckade Morecraft ihop för sista gången.

Matt Brown kämpade till sig en betydelsefull men oinspirerande poängseger mot John Howard. Matchningen hade ingredienserna för att bli en slugfest, men bestod mer av ineffektiv grappling och långa perioder av tveksamhet. Domslutet var enigt.

Tyson Griffins byte tillbaka till fjädervikt ledde till en knapp seger, ställd mot Manny Gamburyan. Griffins kickboxning, med bra infighting och low kicks, säkrade segern.

Även Joe ”Daddy” Stevenson har försökt reboota karriären i fjädervikt. Det gick inte alls, och den anonyme Javier Vazquez hade inga större problem med den forne titelutmanaren och TUF-vinnaren. Stevenson blev slagen på alla distanser och har nu fyra raka förluster i UFC.

Joe Lauzon var tillbaka i gammal form när han körde över Curt Warburton med den kreativa lätthet han är känd för. ”J-Lau” inledde med slag, tryckte upp mot buren, låste in en kimura och vred tills axeln såg farligt deformerad ut och Warburtom klappade. Matchen varade knappt två minuter.

Rich Attonio vann på poäng mot Daniel Roberts.

Charles Oliveira såg imponerande effektiv ut i sin submissionseger över Nik Lentz, men repriserna visade på ett otillåtet knä som kan ha haft så stor betydelse att beslutet i efterhand kommer att ogiltigförklaras.

Michael Johnson vann på TKO mot Edward Faaloloto.

Ricardo Lamas vann på KO med en hög spark mot Matt Grice.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer