Besam Yousef klar för titelförsvar

Mästarbältet i weltervikt innehas på The Zone FC av ingen mindre än welterviktsjätten Besam Yousef. Besam gick sin första proffsmatch hösten 2008 på The Zone FC och har sedan den vinsten via TKO plockat hem ytterligare fem vinster på totalt sex matcher och fullgör därigenom en total vinstsvit och Zone-bältet sedan den 27 mars 2010. Den 1 oktober är det dags för ytterligare ett titelförsvar, på The Zone Demolition. Läs en pre fight intervju med Besam och se hans senaste match här.

Berätta om förra matchen mot Jason Ponet. Vad tar du med dig från den vinsten?

Jag visste inte så mycket om Jason Pontet förutom att han verkade vara en duktig Thaiboxare. Jag förväntade mig ett stående krig och var beredd på detta. Jason förvånade mig genom att gå på en nedtagning. Min tanke var ju att kanske ta ner honom ifall det skulle bli för tufft för mig stående.


Du har aldrig förlorat en proffsmatch. Hur upplever du den pressen?

Eftersom jag inte har förlorat någon proffsmatch än så känner jag självklart press och den blir oftast negativ.


Vad kan vi vänta oss inför ditt titelförsvar? Vad utgör din stil, vad är dina styrkor?

Jag tror att jag är rätt allround men brukar föredra och stå upp och fightas.


Längtar du ut till att tävla internationellt?

Jag har ingen match på gång utomlands i dagsläget. Får jag ett bra erbjudande och formen och allt annat känns bra så tar jag gärna en match utomlands. Land och organisation spelar ingen större roll sålänge det är bra arrangerat.


Vad skall du göra i sommar?

Jag kommer inte åka nånstans i sommar utan jag kommer att stanna hemma och jobba och träna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer