EM-guldmedaljören Sara Widgren i intervju

Blott nitton år gamla Sara Widgren deltog i jujutsu-EM i Maribor tidigare i juni. Mästerskapet var Saras första som senior och hon tog hem den ädlaste valören. Budokampsport.se har fått en pratstund med Europamästarinnan och den intervjun hittar du här.

”Det blev final. Där väntade välmeriterade spanjorskan Maria Merino. Med en liten paus mellan andra matchen och finalen fick Sara nödvändig vila.
– Jag gick iväg och lade mig på läktaren ett tag och vilade ut. Det blev en perfekt uppladdning och jag gjorde sedan åter en grym uppvärmning. När matchen började kände jag tidigt att detta kunde gå vägen. Jag var riktigt stark och efter ett tag kände jag att hon blev trött. Det gav mig ännu mer energi och jag vann rättvist, tycker jag.

Sara, berätta om vad som hände inom dig när guldet var säkrat?
– Då bara släppte allt. Jag blev obeskrivligt lycklig. När jag tänker tillbaka på EM… nej, det är så stort. Bäst i Europa. Det känns overkligt, samtidigt som det är ett bevis på att allt slit verkligen lönat sig. Ibland ställer man sig frågan varför man lägger ner så mycket tid på det här – nu vet jag verkligen varför.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer