The Zone Unbreakable på TV4 Sport

TV4 Sport visar The Zone FC Unbreakable som gick den 7 maj. Galan bjöd bland annat på tre titelmatcher, en bejublad comeback för OS-brottaren Eddy Bengtsson och Sveriges två främsta kvinnliga fighters på kortet.

Som uppvärmning inför TV-sändningen, läs Andreas Bruzelius krönika Efter The Zone – Unbreakable:

Snabba avslut och dominanta segrare, plus en hårfin decision, sammanfattade kvällen i Göteborg.


Eric Cebarac fick en mardrömskväll i Lisebergshallen. Inledningsvis såg det ut som att fransmannen skulle kunna bjuda Victor Cheng på en fight, men ett olyckligt knä i skrevet golvade Cebarac i flera minuter. När matchen togs upp igen fick göteborgaren snabbt sin nedtagning och lyckades med en hård slagserie slå ut Cebarac fullständigt. Matchens effektiva tid var inte mer än två och en halv minut. En stark prestation av Cheng, även om glädjen i segern mattades av olyckan som inträffade.

Besam Yousef inledde lugnt och avvaktande mot gästande fransmannen Jason Ponet. Efter någon minuts cirklande dök Ponet på Yousefs ben, fastnade genast i en giljotin och fick klappa strax därefter.

Paul Reed visade sin kapacitet i boxning sist han var i Lisebergshallen. Den här gången fickMartin Svensson erfara skottens talanger på marken. Över tre ronder var matchen jämnast tänkbara, med mycket vändningar och scrambles på marken. Svensson fick till en knapp nedslagning i första, och hotade från rygg i andra. Reed hade en stark avslutande rond och svepte även Svensson vid flera tillfällen. På delat domslut gick segern och bältet till skåningen från Frontier MMA.

Kompakte sluggern Istvan Kalmar från Ungern försökte rusa på från start, men fastnade i Eddy Bengtssons specialare. Med ett våldsamt krysskast som skickade ett kvarts ton genom luften, landade bjässarna med Bengtsson övers i side control. Den göteborgske brottaren fick tag i en shoulder lock, och avgjorde på submission efter endast 50 sekunder.

Alan Carlos var felfri och förkrossande dominant. Alexander Prodér fick aldrig en chans att komma in i matchen. Metodiskt och självsäkert krympte Carlos avståndet och tog ned. Tryggt placerad på backen avancerade brasilianaren och började attackera med submissions. Med huvudet i en triangel, hotad med armbar och slutligen avslutad med en shoulder lock slutade Prodérs kväll efter drygt tre minuter.

Damerna bjöd nästan på en svensk remake av Frye-Takayama i kvällens vildaste slugfest. Elina Nilsson fick fullt svängrum för vad hon kan bäst, och slog den ena slagserien efter den andra rätt i ansiktet på Danielle West. Brittiskan tog kopiöst med stryk men vägrade ge sig. Desperata nedtagningsförsök varvades med vilda svingar. West var övermatchad stående och kunde inte ta sig ner på canvasen heller, men visade stort hjärta och lyckades till och med sätta en blåtira på Nilsson innan hon blev utslagen 3:45 in på rond två.


Kvällens största sus från publiken bärgades åter igen av krav maga-profilen Tommy Blom. Petras Dirgelas inledde med ett par minuters slagväxling med göteborgaren, utan att någon fick ett uppenbart övertag. Men när Blom la in en serie tunga lowkicks i ekvationen, började litauern vackla. Haltandes och uppenbart skakad av smällarna mot sitt lår, skiftade Dirgelas uppmärksamhet nedåt, vilket gav öppet mål för en spark i huvudet. 4:19 in på rond ett serverade Blom den highlightvärdiga knockouten med sitt skenben.

Hanna Sillén var dominant mot Kate Jackson i galans andra dammatch, men tog en försiktig inledning. För varje rond släppte stockholmskan loss mer, och i tredje fick publiken äntligen se vad Sillén går för på maxfart. Snurrsparkar, boxning och ground’n’pound snurrade bort brittiskan och säkrade poängsegern.

Kevin Donnely och Christopher Wassberg hade fyra minuters tight grapplingduell där britten låg ett steg före men ”Keso” försvarade sig väl. Med goda förutsättningar att bli en spännande match, slutade den olyckligt med en halvminut kvar av ronden då Wassbergs axel hoppade ur led och göteborgaren tvingades avbryta.

Fjäderviktarna Martin Fouda Afana och Botan Tokay bjöd upp till fullt ös och explosiva anfall i sin korta men intensiva match. Afana släppte loss en slag- och sparkserie tidigt i matchen som fick göteborgaren att backa upp mot nätet. Men Tokay samlade sig och kontrade med nedtagningsförsök. Efter en serie vändningar och positionsbyten hamnade de slutligen i guard, där Tokay låste upp en triangel och drog tills Afana tuppade av, knappt tre minuter in på matchen.

Marcus Carnefjord såg peppad och självsäker ut, och kunde inledningsvis stå emot Max Hederströms nedtagningsförsök. Till slut flög dock västeråsaren genom luften i en spektakulär slam. Hederström började leta lås på marken och fann snart en kimura som gav submission efter 1:58.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer