SVT följer tre kämpar

Den 25 maj sänds en dokumentärfilm på SVT om MMA. Programmet är en del i en programserie om tre avsnitt där filmaren Anders Fall från SVT följer tre kämpar. Programmet den 25 maj handlar om The Zone-aktuella Elina Nilsson som beskriver sin vardag som fighter. Fall följde henne en period då hon tränade inför SM i thaiboxning. I filmen lyfts frågor som MMA:s betydelse i svenska idrottssammanhang och varför aldrig mamma kommer med till match? Läs mer om programmet här.

SVT följer tre kämpar
Sveriges Television presenterar den egenproducerade dokumentärserien ”Kämpar” från 2011. Filmaren Anders Fall följer tre personer, som kämpat för att övervinna svårigheter i vägen mot sina livsmål, däribland MMA-fightern Elina Nilsson, som är aktuell för The Zone FC Unbreakable nu på lördag den 8 maj.
– Jag har alltid varit intresserad av berättelser som inspirerar och det gör de här tre personerna, säger Anders Fall.
Första programmet, som sänds 11 maj, handlar om Andreas Persson med ett våldsamt förflutet i Karlstad. En bakgrund som gör sig påmind på vägen till att bli polis.
– Jag kände till Andreas sen min egen uppväxt i Värmland och är nyfiken på hur han lyckats bli polis trots allt, säger Anders Fall och utlovar ännu större problem som Andreas tvingas möta.
Anders Fall jobbar normalt som reporter och fotograf på SVT:s nyhetsprogram Gävledala i Gävle. Han har spelat in programmen helt själv med bara en kamera och en mikrofon. Därför har han också kunnat komma mycket nära de personer han skildrar och de har öppet berättat om sina svårigheter och uppförsbackar.
– Jag vill delge deras berättelse på ett berörande och intimt sätt men ändå underhållande, säger Anders Fall som också specialkomponerat musiken till ”Kämpar”.
Andra programmet handlar om Marcus Ivarsson som är serietecknare och konstnär i Västerås, efter ett förflutet som missbrukare med perioder på rehab och behandlingshem.
I tredje programmet får vi träffa MMA-fightern Elina Nilsson från Göteborg, som är en av få kvinnor i Sverige som offrat stora delar av sitt liv för den tuffa och kampsporten.
– Det är det viktigt att uppmärksamma MMA och dess betydelse för människor, säger Anders Fall som tagits med in bland eliten då han följde Elina Nilsson.
”Kämpar” sänds tre onsdagar i rad från den 11 maj kl 21.30 i SVT2.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer