Tokay vs Fouda

The Zone FC annonserar näst sista matchningen på fightcardet inför den 7 maj; Botan Tokay, GBG MMA vs Martin Fouda, Pancrase Gym. Botan går sin andra proffsmatch efter vinsten på Vision FC tidigare i år. Motståndaren Martin Fouda har också 1-0 som proffs och blev även svensk mästare i shootfighting år 2009. Matchen på The Zone blir dock inte deras första, de har tidigare mötts på Alive Fight Night med Botan som vinnare. Läs mer om Botans förberedelser i denna pre fight intervju.

Botan Tokay från GBG MMA går sin andra proffsmatch på Unbreakable den 7 maj. 20-åringe Botan fightas på hemmaplan och berättar mer om sina förberedelser inför matchen nedan.

Vem är du och varför snöade du in på kampsport?
Jag var 16 år när jag började med MMA, då hade jag sett en highlight från Pride med bl a Crocop och Hunt. Jag tränar MMA, inga kampsporter vid sidan av, MMA täcker allt. Jag har inte sådär mycket fritid eftersom jag jobbar helger utöver träning och så. Jag jobbar på Linné Kök & Bar i Göteborg. Annars umgås jag med vänner när jag hinner.

Du gjorde din debut Vision FC 2 i Karlstad. Vilka tankar gick genom ditt huvud inför matchen?
Jag var jävligt nervös, jag spydde innan. Jag brukar vara väldigt nervös inför mina matcher, men det släpper så fort jag går in. Inför matchen på VFC 2 så var jag lite skadad och fick stafylokocker en och en halv vecka innan match, vilket gjorde mig tröttare än vanligt. Skotten jag mötte hade gått 4 eller 5 proffsmatcher och jag är glad för den matchningen, jag vill ha tuffa matcher.

Berätta om matchen!
Det var skönt att göra debuten. Jag är nöjd att jag gick tiden ut men missnöjd att jag inte släppte loss mer. Jag körde mycket nedtagningar och kunde kontrollera honom fast han var lurig och lugn, kanske för att han har mer erfarenhet. Jag blev trött och orkade inte slå så mycket som jag velat. Jag kände hela tiden att jag var bättre än honom. Jag var nervös och blev för stel, annars hade jag velat visa mer stående game.

Vad tar du med dig från din första match?
Jag vet att jag pallar tre ronder. Jag tål allt fast jag varit sjuk etc. Annars har jag aldrig gått mer än en rond varken i shootfighting eller amatör MMA.

Hur har du förberett dig inför matchen den 7 maj?
Jag sparras mest med Amir, Sirwan och Sebastian. Jocke Engberg är min coach och vi kör brett fokus. Jag tränade på Golden Glory i Holland för att slipa mitt stående game inför förra matchen. Träningen jag får på min klubb är världsklass.

Hur ser ditt ”game” ut?
Jag är allround. Stark i brottning, men inga problem i stående. Starkaste sidan är mina transitions, jag kan kombinera mycket.

Vad kommer vara avgörande för matchutgången?
Att jag har tränat hårt, tränat med bättre killar. Jag får mer stryk på GBG MMA. Han skulle inte kunna göra något som jag inte sett innan. Jag har blivit misshandlad sen jag var 16, haha.

Vad har du för förhoppningar inför matchen den 7 maj?
Jag vill bjuda publiken på en bra match. Jag förtjänar att vinna och hoppas på att jag kan bjuda på en bra föreställning. Jag är på hemmaplan så jag kommer att ha publiken med mig. Jag kommer försöka bjuda på delikatesser. Om jag ser en chans kommer jag gå på avslut. Denna matchen kommer visa vem jag är. Publiken har inte sett nånting än.

Hur firar du segern?
Jag skall ut och ta några glas. Det gjorde jag förra också. Många vänner kommer och hejar.

Biljetter till Unbreakable som går den 7 maj i Lisebergshallen hittar du här.
För mer information om The Zone FC Unbreakable – besök theZoneFC.com.