De svenska resultaten från Abu Dhabi

Svenskarna som åkte ner till Abu Dhabi Pro Cup som gick i helgen mötte på hårt motstånd redan från början. Efter många spännande matcher och en del kontroversiella domslut har vi nu resultaten för svenskarna.

Amir Albazi från Fightzone Stockholm (Vit/Blå) hade en tuff match men blev enligt många bortdömd i sin match mot en hemmafighter. Enligt de svenskar som var nere i Abu Dhabi så verkar detta för övrigt varit relativt vanligt förekommande detta år. Albazi plockade dock hem brons i både Gi och NoGi-tävlingen.
Alan ”Finfou” do Nascimento från Fightzone Stockholm hade även han en tuff semifinalmatch som slutade med förlust mot förra årets vinnare i den egna viktklassen men även öppna viktklassen Claudio Calasans Jr som tävlar för Atos.
Ida Hansson från Arte Suave mötte Luanna Alzuguir – Alliance i sin första match och förlorade på poäng.
Bröderna Jimmy och Daniel Svensson från Prana Jiujitsu tävlade i både sina egna viktklasser -74kg (Vit/Blå) där de i kvartsfinalen i den egna klassen blev ställda mot varandra och Jimmy valde att lämna segern till Daniel för att själv lägga mer fokus på den öppna viktklassen. Daniel vann semifinalen och ställdes i finalen idag mot Xande Ribeiros nya stjärnskott Michal Liera som vunnit allt som han ställt upp i den senaste tiden. Matchen var mycket jämn där Daniel till slut vann på en fördel och nu Daniel Svensson titulera sig Adu Dhabi Champion i (Vit/Blå) -74kg. Daniel Svensson var även i final förra året där han förlorade i finalen. Detta år tog Daniel Svensson hem segern, en stor bedrift om man ser till vad det är som krävs för att nå ett guld på Abu Dhabi Pro Cup. Daniel och Jimmy har besegrat vinnarna av Europeiska-, Australienska-, Asiatiska- och Amerikanska Abu Dhabikvalen, vilket som en sidnot är en bedrift i sig.
Jimmy Svensson mötte i sin första match i öppna klassen Charles Haddad som är en meriterad Jiu Jitsu utövare och Judoka men skadade sig i samband med denna match och lämnade tävlingen. Daniel Svensson vann sina första två matcher i öppna klassen mot hårt motstånd och mötte en hemmafighter i sin tredje match och förlorade på ett kontroversiellt domslut där hela arenan enligt uppgift från Chassa Moosa som var på plats i Abu Dhabi buade ut domaren/domslutet när hemmafighterns hand höjdes.
Ett stort grattis till alla som var nere och representerade Sverige och respektive klubbar i denna tävling och en eloge till Daniel Svensson som vann den klass som han ställde upp i. Avslutningsvis ett stort tack till Chassa Moosa, Patricia Kazimierczak och Markus Krantz för uppdateringarna och resultaten!

Svenskarna som åkte ner till Abu Dhabi Pro Cup som gick i helgen mötte på hårt motstånd redan från början. Efter många spännande matcher och en del kontroversiella domslut har vi nu resultaten för svenskarna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer