Tommy Blom redo för match

Tommy Blom har läkt sedan förra matchen på The Zone FC Warriors i höstas då han fick en revbensskada bara några sekunder in i matchen. Blom är känd för att bjuda på stenhårda matcher och är nu redo för sin tredje match och Unbreakable den 7 maj. Läs pre fight-intervjun med honom här.

Tommy Blom har många års erfarenhet från kampsport, han är främst känd som en av västvärldens högst graderade i Krav Maga (Krav Maga Global) med graden Expert 4. Blom har även gjort sig ett namn inom Kettle Bells där han har titeln RKC Team Leader och på senare tid har han även utbildat sig till CK FMS. Nu ska han upp i buren igen på The Zone FC – Unbreakable den 7 maj, där han representerar Gladius MMA.
Tommy Bloms förra match blev en nagelbitare. I andra sidan på ringen stod en rysk okänd fighter som visade sig tåla en hel del stryk, samt att han delade ut en och annan smocka. Det blev ingen lätt uppgift för Krav Maga-experten Tommy Blom att lösa och matchen kunde lika gärna slutat efter bara 12 sekunder. Tommy Blom först blev nedslagen av en sving efter att ryske Pavel Pimenov fångat hans ben. Därefter hamnade han i en djup guillotine som han undkom med nöd och näppe. Sen blev det andra bullar. Läs pre fight intervjun nedan.
Du hamnade direkt i svårigheter i matchens inledning vad var det som hände?
– Jag träffade honom i revbenen med en spark, men han fångad den och hans slog ner mig med en sving. Då vände jag in i honom och hamnade i direkt i en guillotine. Jag fick en revbensskada som kom efter 12 sekunder in i matchen. Jag kände att det ploppade till i bröstet när han gick på guillotinen och därför det tog en stund för mig att komma ur den. Jag fokuserade på vad det var som hände med revbenet.
Kände du av någon smärta i det läget?
– Det var inte så farligt. Det kändes mer ostabilt men jag kan inte säga att jag hade ont. När jag kom ut ur guillotinen så kändes det som det var det sista stund.
Vad tänkte du när du kom loss med huvudet?
– Jag tänkte att jag måste slå honom så mycket som möjligt för att ge igen.
Vad drar du för lärdomar av den matchen?
– Hela matchen funkar som en bra läxa. Det var mer på riktigt än den första matchen jag gick. Efteråt frågade han om rematch på efterfesten och jag sa ”Hell no” för han var en riktig hårding. Jag var ovan vid någon som svingade på det viset. Det var stora yvigare rörelser. Han svingade med överhandshöger som en kontring på min jabb, hela tiden.
Var du överraskad av honom och hans hårdhet och förmåga att ta smällar?
– Jag fick in min jabb och jag såg att han blev rödare och rödare i ansiktet. Jag träffade honom men han tog dem, han ändrade bara färg i ansiktet. Jag letade efter luckor, men eftersom han fångade mina sparkar och jabben inte skakade om honom så tänkte jag att jag ville prova ta ner honom på backen. Något jag tränat mycket på inför min första match.
Han blev tröttare och tröttare ju längre matchen led. Märkte du av det?
– Ja, han började andas genom munnen tidigt, då fick jag vittring. Jag kände mig piggare än vad han var och jag hittade en nivå där jag kunde slå honom utan att jag tog ut mig helt.
Du avgjorde med slag på marken sist, är du förvånad själv över detta?
– Nej, jag tyckte inte att det hände något, så jag tänkte jag provar att ta ner honom istället. Det blev en dålig double leg variant mot buren och han fångade återigen mitt huvud. Men han släppte snabbt när jag slog honom i magen några gånger. Jag räknade att jag slog honom, 47 gånger. Han var inte knockad och en del av träffarna tog på handskarna, men det var rätt att bryta matchen där.
Var du lättad när matchen var över?
– Absolut. När jag tryckte upp honom mot buren så tänkte jag att jag inte vill släppa honom därifrån. Jag vill avsluta matchen här och nu. Jag kände att jag hade chansen att få till ett avslut och jobbade för att få till det.
Kommer du att ändra träningsupplägg till denna matchen?
– Nej, jag kommer att köra Kettle Bells för fysen och MMA och boxning med pro-gruppen på Gladius MMA. Kanske köra lite thaiboxning med om jag har tid med det.
Hur kombinerar du en satsning med ditt jobb? Är det något du måste prioritera bort?
– Inte så mycket eftersom jag ser till att en kille kan ta ett krav pass i veckan för det krockar med tiderna. Annars ändrar jag inte så mycket. Jag lägger till träning till mitt ordinarie schema.
Du körde det första riktiga passet igår efter skadan och matchen. Hur kändes det?
– Jag tyckte det funkade bra. Det är inte roligt att grapplas med Mikael Knutson. Han är sjukt tight, teknisk och bra. När han säger ”kom och lattja lite”, så vet man att det är han som ska lattja och inte jag.
Har du någon önskemotståndare för din kommande match?
– Nej. Jag vill bara gå match. Sen har jag inte tänkt på det om det är någon speciell typ som passar mig bättre. Har inte tänkt så mycket på det.
Vad kommer du att förbättra i din fighting?
– Allting egentligen. Händerna, fotarbete, bli bättre på allt, bli tightare och tighta till gamet ännu mer.
Vad har vinsten betytt i övrigt?
– Det har gjort gott för Krav Maga i Sverige och i världen. Krav Maga-träningen har fått mer respekt bland fullkontaktsfighters. Folk inser att systemet inte bara är rent självförsvar utan även kan bygga fighters. Krav Maga bygger mentalitet och fysik. Vissa har fått upp ögonen för det efter vinsten.
Varför ska publiken komma och titta på dig den 7 maj?
– Jag ska leverera en ännu bättre match! Målet är att det ska bli bättre hela tiden. Jag kommer att bjuda på ännu bättre fighting!

Följ Tommys förberedelser på TommyBlom.com och håll dig uppdaterad om Unbreakable på TheZoneFC.com! Biljetter får du tag på hos ticnet.

Tommy Blom har läkt sedan förra matchen på The Zone FC Warriors i höstas då han fick en revbensskada bara några sekunder in i matchen. Blom är känd för att bjuda på stenhårda matcher och är nu redo för sin tredje match och Unbreakable den 7 maj. Läs pre fight-intervjun med honom här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer