UFC köper upp Strikeforce

UFC:s moderbolag Zuffa har köpt upp Strikeforce. Läs mer och se det officiella släppet av årets största MMA-händelse i en intervju med Dana White.

Enligt UFC:s president Dana White kommer de två ligorna UFC och Strikeforce att fortsätta vara två ligor. De två ligorna kommer att drivas helt separat menar White, men det återstår att se om en eller annan fighter från Strikeforce passerar smidigt till UFC fast det inte är officiellt planerat i detta nu. I sådana fall kan vi se fram emot några riktigt bra matchningar även med UFC-mått mätt. Kan det vara supersuccén Strikeforce Heavyweight Tournament som fått det att darra till ordentligt i plånboken hos UFC, eller är det egentligen ett förtäckt köp av drömkontraktet med Fedor Emelianenko?
En intervju med Dana White om UFC:s senaste och kanske största inköp någonsin finns att se nedan.
Vad själva köpet av Strikeforce kommer att föra med sig är omöjligt att veta säkert i dagsläget. Vad som dock är säkert tillsvidare är att VD:n för Strikeforce, Scott Coker, kommer att sitta kvar på sin post och fortsätta styra Strikeforce åt det håll han vill. Om Coker vill skriva kontrakt med fighters så kan han göra det bäst han vill, utan att höra med ”storebror” White. Klart är även att Coker efter eget tycke får fortsätta att signa matcher – även med kvinnor – trots att White inte verkar alltför förtjust över detta. Hoppet finns alltså kvar för kvinnliga MMA-utövare att så småningom kanske kunna gå en match i UFC.
Så vad händer nu?
Kanske kan man hitta en marknad utanför USA för Strikeforce? Kanske blir det en jätteflopp? Strikeforce kontrakt med Showtime går enligt rykten ut inom två år. Kommer UFC och Strikeforce att slås samman efter det, som skedde vid köpet av WEC? Finns risk för ett skapande av en ”farmarliga” i en av ligorna? Kommer Strikeforce smittas av UFC:s proffsiga produktioner och bygga ett världsherravälde tillsammans med UFC? eller faller båda organisationerna ihop som korthus om ett par år? Vad tror du?

UFC:s moderbolag Zuffa har köpt upp Strikeforce. Läs mer och se det officiella släppet av årets största MMA-händelse i en intervju med Dana White.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer